USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Рада відтермінувала обов’язкове розкриття інформації про кінцевого бенефіціара

8 Жовтня 2021 15:04
Для організацій, які повинні подати відомості про кінцевого бенефіціара, на 9 місяців відтермінували строк подачі документів. За відповідний законопроєкт 5807 проголосували 345 народних депутатів.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав народний депутат Вячеслав Рубльов, який є співавтором згаданого законопроєкту.

Як зазначив нардеп, запропоновані зміни пов’язані з великою кількістю юридичних осіб, які мають подати державному реєстратору інформацію про кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності, а також у зв’язку із коротким строком виконання запровадженого обов’язку, що призводить до суттєвого збільшення навантаження на державних реєстраторів, а також беручи до уваги відсутність державних реєстраторів районних державних адміністрацій, які ліквідовані.

«Таким чином, прийняття цього законопроекту дозволить значно спростити положення чинного законодавства в частині необхідності зазначення відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи, а також розвантажити державних реєстраторів через збільшення строку подачі юридичними особами інформації про кінцевих бенефіціарних власників», – йдеться в дописі.

В той же час, в Україні зареєстровано понад 1 млн юридичних осіб, які повинні подати державному реєстратору відомості про кінцевого бенефіціарного власника. В той же час, відомості подали близько 175 тис. юридичних осіб.

Варто зазначити, що до прийняття законопроєкту 5807, до 10 жовтня цього року юридичні особи в Україні мали надати державним органам інформацію про своїх кінцевих бенефіціарів. Ця вимога була визначена ухваленим у 2019 році законом щодо запобігання та протидії відмиванню брудних коштів та урядовими нормативами від 2021 року щодо порядку надання такої інформації. Вимога щодо розкриття бенефіціарів, тобто фізичних осіб, які фактично контролюють діяльність компанії чи підприємства, поширюється в Україні на всіх юридичних осіб. Винятком є політичні партії, професійні та творчі спілки, ОСББ, адвокатські об’єднання, а також організації публічного сектору (державні, комунальні підприємства, місцеве самоврядування) та фізичні особи-підприємці.
5807 from ssusere15f981
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2021 15:18
релігійні організації поза списком? вони перші, хто уникає податкової звітності

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus