USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Рада удосконалила порядок отримання й декларування вогнепальної зброї

Сьогодні 17:43
Верховна Рада України надала цивільним особам право задекларувати наявну в них зброю і боєприпаси до неї.

Про це повідомила народний депутат Ірина Геращенко.

Згідно із законопроєктом, громадяни зобов’язані здати отриману або задекларовану ними вогнепальну зброю та невикористані боєприпаси до неї до органів (підрозділів) Нацполіції не пізніше ніж через 90 днів після припинення або скасування дії воєнного стану.

Читати ще: Уряд схвалив законопроєкт про статус військових, які воюють на території РФ

Йдеться про такі види зброї, як-от бойовий пістолет, автомат, снайперська гвинтівка відповідного калібру, однак це положення не поширюється на гранатомети, кулемети й вибухонебезпечні речовини.

Зазначається, що цивільна особа, яка знайде вогнепальну зброю та боєприпаси до неї, буде зобов’язана протягом 24 годин повідомити Національній поліції України про такий факт, передати знахідку поліцейському для подальшої здачі чи декларування.

Читати ще: ВР: За перше СЗЧ та дезертирство не каратимуть
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus