USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

Рада спростила отримання громадянства для іноземців, які захищали Україну

14 Грудня 2021 16:54
Верховна Рада схвалила у другому читанні законопроєкт щодо «спрощеного набуття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України».

Документ підтримали 285 народних депутатів, проти проголосували п’ятеро, утрималися 23, пише Громадське радіо.

У пояснювальній записці йдеться, що закон спростить отримання українського громадянства громадянам Росії, які зазначають політичних переслідувань на батьківщині. Їм потрібно буде подати документи, які підтверджують факт переслідувань – довідку МЗС Українки, посольства чи консульської установи України.

Також спростили набуття українського громадянства іноземцям та людям без громадянства, які проходили службу в Збройних силах України, брали участь в антитерористичній операції або «у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях».

Замість зобов’язання припинити іноземне громадянство (для набуття українського) потрібно подавати декларацію чи заяву про відмову від громадянства.

Українське громадянство не зможуть отримати іноземці, які вчинили злочин проти людства; засуджені за тяжкий або особливо тяжкий злочин (з огляду на рівень загрози нацбезпеці); скоїли тяжкий злочин за кордоном.

Документ має підписати президент, після чого він набуде чинності наступного дня після його публікації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дідо Показати IP 14 Грудня 2021 17:14
О, приймайте чурбанів які вас потім на ринках дурити і грабувати будуть
Всезнайко Показати IP 14 Грудня 2021 17:24
Всякому непотребу дадуть громадянство.
Я Показати IP 14 Грудня 2021 18:20
розумних туди не наловили а всякого непотребу напхали.. тепер ще й громадянство дадуть.. мудаки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus