USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Рада погодила відстрочку неповнорідним родичам загиблих на війні військових

Сьогодні 14:47
Верховна Рада 21 серпня проголосувала одразу в першому і другому читанні законопроєкт №11391, який передбачає відстрочку від мобілізації для неповнорідних родичів загиблих на війні військових.

Про це повідомив нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк, пише Бабель.

У другому читанні в цілому документ підтримали 310 депутатів.

У попередній редакції закону про мобілізацію зазначалося, що мобілізації не підлягають військовозобов’язані, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, бабуся чи рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра загинули або зникли безвісти під час участі у бойових діях.

Читати ще: Військовозобов'язані зможуть отримати відстрочку за новими підставами. Що планує ВР

Однак під час подальших змін до цієї норми слова «(неповнорідний) брат/сестра» вилучили. Після цього на сайті президента зареєстрували петицію з проханням поправити законодавство в цій частині.

Читати ще: Мобілізація в Україні: що зміниться з 17 липня і які санкції передбачені для «ухилянтів»

Як відомо, неповнорідними називають братів та сестер, які мають спільними лише одного з батьків — матір чи батька.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення в Україні діє загальна мобілізація — вона дає право призивати на службу військовозобовʼязаних громадян віком від 18 до 60 років, якщо вони не мають законних підстав для відстрочки чи виключення з військового обліку
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus