USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Рада підтримала законопроект про пенсійну доплату репресованим

5 Квітня 2017 11:15
Верховна Рада України підтримала за основу в першому читанні законопроект про доплату до пенсії жертвам політичних репресій. Таке рішення підтримали 258 парламентарів. Законопроект дозволить отримувати пенсійну надбавку в розмірі 25% тим, хто був ув’язнений, та 12,5 % - хто перебував у засланні.

Напередодні голосування народний депутат з Волині Ігор Гузь у сесійній залі закликав колег підтримати такий патріотичний законопроект.

«Після чверті століття нашої незалежності, жертви політичних репресій лишилися обділені належною увагою держави. Зараз такий людей вже і не так багато, які стояли на смерть за інтереси Української Держави і десятками років поневірялися в тюрмах», - додав він.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що якщо його приймуть, то грошова компенсація буде виплачуватися за весь період незаконного ув’язнення, за кожний місяць позбавлення волі або примусового перебування у лікувальних закладах. Доплата передбачається у розмірі однієї мінімальної зарплати, що встановлена законодавством на день виплати цієї компенсації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ху Показати IP 5 Квітня 2017 12:59
А ведь были в период с 1941 по 1945 репрессированные представители европейских наций - немцы, болгары, венгры и др. Они же тоже были за декоммунизацию, десоветизацию. Им когда будем доплачивать надбавки к пенсии?
Анонім до ху Показати IP 5 Квітня 2017 13:12
є держави Німеччина, Болгарія, Венгрія. у них є свої парламенти. нехай вирішують це питання

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus