USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Рада хоче штрафувати гонщиків у містах від 17 тисяч гривень

5 Серпня 2023 18:02
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який встановлює адміністративну відповідальність за експлуатацію транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму.

Про це повідомив голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

«Багато людей бачили розслідування Михайла Ткача про те, як у Києві під час війни ганяють на тюнінгованих машинах. Ще більше людей здригаються кожен раз, коли чують звук роботи прямоточних глушників. І це не лише військові», – зазначив Арахамія.

За його словами, «гонщикам» заборонено ганяти в містах під час воєнного стану. Але вони це продовжують робити, «не розуміючи, що часи змінилися, сьогодні крутий той, хто носить форму, а не той, хто газує на світлофорах. І що гучні звуки травмують людей, які чули війну».

«Тому ми з колегами зареєстрували законопроект, який встановлює адміністративну відповідальність за експлуатацію транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму. За це буде штраф 17 000 грн, за повторне – 34 000 з позбавлення прав до 6 місяців», – наголосив Арахамія.

Він зауважив, що хоче наперед заспокоїти спортивну спільноту автогонщиків.

«Автомобілі з перевищенням допустимого рівня шуму будуть заборонені лише в населених пунктах. За межами, як і раніше, зможете тренуватися і проводити змагання», – підкреслив Арахамія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Александр - 1 Показати IP 5 Серпня 2023 18:36
Давно було пора. Дістали вже всі ці гонщики , рокери , "золота молодь", та просто дурні. Особливо пізно ввечері та вночі..
Достав ти Саня Показати IP 5 Серпня 2023 23:08
Мінуснись
Александр - 1 до Достав ти Саня Показати IP 6 Серпня 2023 11:33
Лягай раніше спати.
Александр - 1 до Достав ти Саня Показати IP 6 Серпня 2023 14:00
Не нервуй батьків. Підростеш - вони куплять тобі мопеда..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus