USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Рада Федерації дозволила Путіну використовувати армію за межами країни

22 Лютого 2022 18:19
Рада Федерації Росії схвалила дозвіл на використання військ РФ за межами країни.

Про це повідомляє УНІАН.

Рішення було ухвалено одноголосно. Звернення направив до Ради Федерації президент Росії Володимир Путін «відповідно до договору про дружбу, співпрацю та взаємодопомогу» між РФ і псевдореспубліками «ДНР» та «ЛНР».

Відповідно до постанови, він зможе офіційно визначати чисельність російських військ, терміни їх перебування за кордоном і конкретні території, на яких вони будуть розміщені.

Ось і сам текст ухвали Ради Федерації Росії, яка дозволяє Путіну використовувати російську армію за кордоном.
Голова Ради Федерації Валентина Матвієнко уточнила, що мова йде про направлення військ саме на Донбас. Вона стверджує, що це нібито будуть «миротворчі сили». Представники країни-агресора заявили про намір «встановити там мир».

Нагадаємо, увечері 21 лютого Володимир Путін заявив про визнання Росією маріонеток Кремля – терористичних організацій «ЛДНР».

Читати ще: СБУ оприлюднила розмови окупантів у ОРДЛО: "Яка Батьківщина? Зроблять з нас м’ясо і все«

Відразу після заяви Путіна слідувала хвиля обурень з боку західних країн. США і Британія пообіцяли жорсткі санкції проти причетних до визнання бойовиків осіб.

Того ж дня Путін наказав ввести частину регулярних військ на територію окупованих Донецької та Луганської областей. Російських військових з технікою бачили очевидці і журналісти.

Читати ще: Зеленський заявив про можливий розрив дипломатичних відносин з Росією. Оновлено

Президент України Володимир Зеленський, реагуючи на рішення Путіна, підкреслив, що мова йде про порушення цілісності України і фактичним виходом з Мінських угод.

Міжнародне співтовариство не визнає легітимність режимів «ЛДНР» і засуджує дії Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
В. Показати IP 22 Лютого 2022 19:19
Удобрение приехало!!!
ленін нейросифіліс до В. Показати IP 22 Лютого 2022 20:32
Сира земля, прийми ванюшок !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus