USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Рада дозволила сплачувати комуналку й податки електронними грошима

12 Січня 2023 22:55
Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт № 4366 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо платіжних послуг».

Про це повідомляє Укрінформ.

За відповідний документ проголосував 251 народний депутат.

«Там багато позитивних новацій для розвитку cashless-розрахунків в Україні, але з найбільш цікавого та інноваційного: легалізуємо електронні гроші та прирівнюємо рахунки електронних гаманців до рахунків банків, можна сплачувати електронними грошима податки, також буде можливість і комуналку електронними грошами сплатити, якщо ж звичайно буде їх приймати ваш постачальник послуг», – написав народний депутат Ярослав Железняк.

Відповідно до пояснювальної записки, документом передбачається можливість сплати податків і зборів електронними грошима, можливість здійснення розрахунків за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) з використанням електронних грошей платниками єдиного податку першої-третьої групи. При цьому вимоги щодо можливості відкриття та ведення рахунків поширюються виключно на клієнтів, які стали на облік у контролюючих органах.

Варто зазначити, що з початком війни припинилась емісія й обіг електронних грошей.

Раніше ми повідомляли, що Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт щодо заборони перебування грального бізнесу на спрощеній системі оподаткування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
H8er Показати IP 13 Січня 2023 00:14
Все для апропріації!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus