USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Питають дорогу і просять зателефонувати: в МВС пояснили, як розпізнати диверсантів

22 Березня 2022 00:14
Міністерство внутрішніх справ оприлюднило пам’ятку, яка допоможе розпізнати ворожого диверсанта, аби «кожен зрадник постав перед законом та судом».

Про це йдеться в Телеграм-каналі МВС України.

За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, переважна більшість затриманих диверсантів – громадяни України.

«Дехто з затриманих приїхав із тимчасово окупованих територій або з інших країн. У когось – лише посвідка на проживання. Дехто начебто постійно перебував в Україні, але вряди-годи перетинав кордон із Росією, де й був завербований, а згодом повернувся виконувати завдання своїх хазяїв», – написав Денис Монастирський.

За інформацією МВС диверсанти зазвичай пересуваються поза межами населених пунктів невеликими групами, розпитують дорогу та розташування ЗСУ, часто просять зателефонувати. Крім того, ворог може залишати підозрілі предмети (одяг, ґаджети, рюкзаки та навіть авто) і називати себе представником різних структур (ООН, Червоного Хреста, ОБСЄ тощо).

Читати ще: Ворог може ховати вибухівку в дитячих іграшках. Як поводитись із підозрілими предметами

Зазначається, що за 25 днів російського вторгнення в Україні зареєстровано 1271 злочин проти національної безпеки. З них 922 – посягання на територіальну цілісність та недоторканість кордонів, 244 – за державну зраду, 48 – за диверсійні злочини та 57 – за інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus