USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.55

Реальна родинна історія: письменниця з Франківська презентує у Луцьку дебютний роман

13 Липня 2024 06:41
Луцька Книгарня «Є» і видавництво «Богдан» запрошують 14 липня о 14:00 на презентацію дебютного роману Наталії Мельник «Жага свободи».

Наталія Мельник – письменниця-дебютантка, економіст за освітою та маркетолог за фахом. Народилася, живе і працює в Івано-Франківську. Лауреатка 5-го Всеукраїнського конкурсу ім. Григора Тютюнника. Пише поезію, організовує літературні марафони й захоплюється українською літературою.

Свій перший роман «Жага свободи» присвячує загубленим у вирі історії іменам відважних українців, які не боялися брати до рук зброю та ставати до лав УПА. Події роману засновані на реальній родинній історії.

Події роману «Жага свободи» розпочинаються у 1938 році з бажання молодої дівчини відкрити власне ательє жіночого одягу на одній із вулиць в центрі Львова.

Читати ще: Фестиваль «Фронтера» оголосив програму: чого чекати лучанам

«Нуся – амбітна, самовпевнена та сконцентрована на власних цілях. Вона неодмінно досягла б свого. Тим паче на стику епох світ навколо відкривав безліч можливостей, особливо для жінок. Але війна перекреслила всі плани. Який вибір повинна зробити головна героїня: втекти з охопленої війною Європи за океан чи змиритися з новими порядками? Нуся, як безліч уже безіменних для історії дівчат того часу, обирає третій шлях – боротьбу в лавах УПА. Бо жага до свободи сильніша за все.

Війна є страшним словом. І, мабуть, актуальність роману про боротьбу за незалежність України у минулому столітті затерлася б часом. Але той самий ворог знову прийшов на нашу землю, щоб ставити кожного перед вибором. Складним, як і майже сто років тому», – йдеться в анонсі події.

Модераторка заходу – Оксана Поліщук, книжкова блогерка, менеджерка луцької Книгарні «Є». Адреса: вул. Лесі Українки, 30. Вхід вільний. Книжку можна буде придбати під час презентації.
 Обкладинка Олега Кіналя
Обкладинка Олега Кіналя
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus