USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Пил із Сахари на три дні накрив Україну

24 Квітня 2024 19:41
Пил з африканської пустелі Сахара, який напередодні спостерігався в Греції, в середу дістався території України.

Про це повідомив Укргідрометцентр 24 квітня.

«На супутниковому зображенні, де пил позначено рожевим кольором, він чітко прослідковується над південними та центральними районами (України, – ред.) й поширюється на північ», – йдеться в повідомленні.

Водночас в Укргідрометцентрі зазначили, що дощова погода в Україні сприятиме якнайшвидшому вимиванню цього пилу з атмосфери.

«На більшій частині країни погоду визначають циклон і вологі повітряні маси, це сприятиме перехопленню частинок пилу краплями води в хмарах та опадах. Тому цей пил швидше вимиватиметься з атмосфери, проте у деяких районах це явище може надавати хмарам жовтуватого відтінку, а самі дощові краплі, що випадатимуть, міститимуть цей пил і не будуть кришталево чистими», – розповіли синоптики.

За даними Укргідрометцентру, африканський пил залишатиметься в атмосфері над Україною до п’ятниці, 26 квітня, а потім відступить на схід, після чого атмосфера очиститься.
Крім того, у середу на півдні України пройшов «брудний» дощ через пил із Сахари. Пізніше про аналогічні опади стали повідомляти мешканці центральних областей.
Нагадаємо, наприкінці березня пісок із Сахари накрив Швейцарію і Францію. Пізніше в Україні також зафіксували пил із Сахари. Він становить загрозу для людей з респіраторними захворюваннями, осіб старшого віку та дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus