USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.55

Пияцтво закінчилося тюрмою: лучанина посадили на 5,5 року, бо ножем вдарив знайомого

13 Липня 2024 19:16
На п’ять з половиною року посадили лучанина, який п’яним вдарив ножем товариша по чарці.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

Інцидент стався вночі 11 липня 2023 року на вулиці Братковського в Луцьку. У Андрія Б. виник конфлікт із чоловіком, з яким разом випивали горілку. Будучи п’яним, той завдав потерпілому удару ножем в ділянку грудної клітки. Отримана травма належить до категорії тяжких.

Обвинувачений вину у встановленому судом злочині не визнав. Того дня він та потерпілий були у гостях у знайомого. Як зазначив, спиртного не вживав, оскільки горілку виливав на землю. За версією нападника, конфлікт розпочав сам потерпілий. Він нібито вдарив та погрожував Андрію Б., а той мусив захищатися. Дістав ножа, щоб залякати, а потерпілий спіткнувся, впавши на гострий предмет.

Читати ще: Планують створити сім'ю: судили ковельчанина, який кілька разів ударив співмешканку ножем

Після цього лучанин пішов та зателефонував до третього товариша по чарці, щоб той викликав медиків. Але згодом повернувся, аби надати допомогу потерпілому. Суд у версію із самозахистом не повірив, а те, що обидва чоловіки були п’яними, підтвердив свідок. Справу кваліфікували як умисне тяжке тілесне ушкодження.

Потерпілий теж не приховував, що троє чоловіків вживали спиртні напої. Він відзначив: обвинувачений постійно принижував його. На дворі після застілля між ними почалася бійка. Він хотів ногою вибити ножа з рук, але промахнувся, після чого отримав поранення в груди. Зі слів потерпілого, ще під час бійки чоловік погрожував його зарізати. Наполягав на призначенні кривднику суворого покарання.

Читати ще: В одного п'ять судимостей, в іншого – вісім: товариші з Ковеля з ножем та сокирою чіплялися до хлопця

У підсумку суд визнав Андрія Б. виним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 Кримінального кодексу України. Йому призначили позбавлення волі на п’ять років і шість місяців. Також чоловік заплатить потерпілому 150 тисяч гривень моральної шкоди.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus