USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70

ПВК «Вагнер» більше не воюватиме в Україні

30 Червня 2023 06:18
У російській держдумі заявили, що «ПВК Вагнер» нібито більше не братиме участі у війні проти України.

За словами голови комітету з оборони Андрія Картаполова, пише Бабель з посиланням на видання Meduza, керівник найманців Євген Пригожин відмовився підписати контракт з Міноборони до 1 липня (крайній термін). Його відріжуть від фінансування – на «ПВК Вагнер» грошей більше не дадуть.

Про те, що вагнерівці більше не воюватимуть в Україні, каже і керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов. У коментарі «Українській правді» він сказав, що це наслідки невдалого заколоту.

«Ми отримали компрометацію російського керівництва. У черговий раз зруйновано міф про непохитність російського режиму. Було завдано втрат Військово-космічним силам рф. А ще «ПВК Вагнер» більше не братиме участь у бойових діях на території України. А це найефективніший підрозділ рф, який вмів досягати успіху за будь-яку ціну», – сказав він.

Після невдалого заколоту Євген Пригожин, найімовірніше, потрапив до Білорусі, про що домовлялись Лукашенко і Путін. Бійцям «ПВК Вагнер» офіційно дали три варіанти: їхати до Білорусі, де їм вже, можливо, готують табір, йти додому або підписувати контракт із Міноборони.

The Wall Street Journal писала, що російська влада вирішила контролювати діяльність «ПВК Вагнер» і за кордоном. Кремль оголосив владі Сирії, ЦАР і Малі, що взяв найманців під свій контроль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus