USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

ПВК «Вагнер» без важкого озброєння не матиме жодної бойової ефективності, – розвідка Британії

30 Липня 2023 14:22
Терористична ПВК «Вагнер» без важкої військової техніки та озброєння, що використовувалися її бойовиками у війні проти України, буде непридатною для ефективної участі в бойових діях.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

В британській розвідці зауважили, що з середини липня щонайменше кілька тисяч «військовослужбовців» (терористів – ред.) ПВК «Вагнер» розмістились у військовому таборі в селі Цель Могильовської області в центральній Білорусі.

«На супутникових знімках, зроблених 19 липня, виявлено близько 300 наметів і 200 транспортних засобів у селі Цель на раніше майже порожній території колишньої військової частини», – йдеться в повідомленні.

При цьому, більшість видимих на зображеннях транспортних засобів є вантажівками та мікроавтобусами з невеликою кількістю легкоброньованих машин.

У розвідці Британії зазначають, що залишається незрозумілою доля важкої техніки «вагнерівців», яку вони використовували в Україні. На думку розвідників, найімовірніше, що ПВК була змушена повернути все важке озброєння і бойову техніку російським військовим.

«Здатність «вагнерівців» зберегти важку військову техніку та засоби, такі як повітряний транспорт, стане ключовим фактором її майбутньої бойової ефективності», – підсумовується в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро Показати IP 30 Липня 2023 14:47
Якби так званий вагнер і був з важким озброєнням і спробував би зробити "марш-кидок" на Польщу (чи, скажімо, спробує), то це буде найкоротший похід в історії світових воєн з дня народження Ісуса Христа. Він буде тривати не довше 4-6 хвилин: до підльоту з найближчої військової бази НАТО літаків F-16.
Семен до Петро Показати IP 30 Липня 2023 16:27
Так і буде в любому випадку зі зброєю чи без вагнер. В сирії вагнер накрили з повітря добре.
Анонім Показати IP 30 Липня 2023 17:01
кацапи не полізуть на територію країн НАТО з війною, а зайти в Україну ще раз збоку Білорусі можуть, і хочуть. Готовим треба бути нам. Вторгнення в країни НАТО росіянами можливе тільки, якщо китайці вирішили розпочати світову війну за перерозподіл сфер впливу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus