USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Путіна і Лаврова внесли до списку санкцій ЄС і Британії

25 Лютого 2022 20:46
Європейський Союз вніс в санкційний список президента Росії Володимира Путіна та міністра закордонних справ країни-агресора Сергія Лаврова. Санкції проти Путіна і Лаврова ввела і Велика Британія.

Про це розповів глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, повідомляє Європейська правда.

Боррель підтвердив, що ЄС погодився заморозити активи президента Росії Володимира Путіна і міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Він сказав, що Путін став всього лише третім світовим лідером, який опинився у санкційному списку ЄС, після Асада і Лукашенка.

Він додав, що ЄС запровадить санкції проти осіб у Білорусі, які сприяють агресії РФ проти України.

Боррель розповів деталі інших санкцій.

«Те, що ми сьогодні затвердили – це накладення обмежень на фінансовий, торговий, енергетичний сектори та візову політику. Перше – ми відрізаємо доступ Росії до найважливіших ринків капіталу і... цим суттєво суттєво обмежуємо фінансові потоки з Росії в ЄС. Це зачепить 70% російського банківського ринку, а також найважливіші державні компанії, у тому числі у військовому секторі», – сказав Боррель.

Згодом список санкцій має опублікувати Офіційний журнал ЄС.

Велика Британія також вводить санкції проти президента РФ Путіна та голови російського МЗС Лаврова, повідомив премʼєр Борис Джонсон. Також він закликав лідерів країн НАТО вжити негайних заходів щодо SWIFT, щоб завдати максимального болю президенту Путіну та його режиму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus