USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70

Путін знайшов виправдання застосуванню ядерної зброї, – ISW

22 Червня 2024 11:21
Російський диктатор Володимир Путін продовжує використовувати ядерні погрози в межах своєї інформаційної кампанії, що має «перешкодити» подальшій підтримці України з боку Заходу.

Про це мовиться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

«Під час виступу перед російськими офіцерами 21 червня Путін заявив, що Росія планує й надалі розвивати свою ядерну тріаду як «гарантію стратегічного стримування» і підтримувати баланс сил у світі. Путін зазначив, що Росія також працює над збільшенням своїх звичайних бойових можливостей і оборонно-промислового виробництва», – зазначили аналітики.

Путін під час пресконференції у В’єтнамі 20 червня заявив, що Росія розглядає можливість «зниження порогу» застосування ядерної зброї в російській ядерній доктрині та що можлива майбутня стратегічна поразка російських військ на полі бою в Україні призведе до «кінця війни».

Читати ще: Близько 30% росіян хочуть, щоб Путін завдав ядерного удару по Україні

«Путін, можливо, помилково прирівняв поразку Росії в Україні до екзистенціальної загрози російській державі, щоб послатися на винятковий випадок, у якому наявна російська ядерна доктрина допускає використання ядерної зброї», – припускають в ISW.

Аналітики підкреслюють, що ядерні загрози є ключовим аспектом здатності Росії маніпулювати іноземними особами, які приймають рішення. Малоймовірно, що вона призведе до фактичної ядерної ескалації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Червня 2024 12:25
Тепер бажаючих 'допомагати скільки потрібно' стане ще менше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus