USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Путін сидів на параді з експредставниками КДБ і НКВС, які не воювали у Другій світовій, – ЗМІ

10 Травня 2023 15:56
На параді в Москві 9 травня поруч із російським диктатором Володимиром Путіним сиділи колишні співробітники НКВС і КДБ, які не воювали під час Другої світової.

Про це пише УП з посиланням на російське видання «Агентство».

Зокрема, журналісти з’ясували, що праворуч від Путіна сидів 98-річний Юрій Двойкін.

Двойкін записався в армію добровольцем у 1942 році, але на фронт не потрапив. У 1944-му після закінчення школи снайперів його відправили у складі НКВС у Львівську область «виконувати операції з ліквідації націоналістичного підпілля на території Західної України».

По ліву руку від Путіна перебував 88-річний Геннадій Зайцев, який народився 1934 року. Його призвали на військову службу 1953 року, після чого він залишився в армії і через 6 років почав служити в КДБ.

У 1968 році Зайцев брав участь у введенні радянських військ до тодішньої Чехословаччини для придушення антирадянських протестів.

Він керував групою 7-го управління КДБ СРСР в операції «Дунай», під його командуванням було захоплено будівлю МВС у Празі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus