USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Путін озвучив умови для переговорів з Україною. Президент Зеленський відреагував на ультиматум

14 Червня 2024 18:24
Росія готова припинити бойові дії та розпочати переговори з Україною за двох умов.

Про це сказав російський диктатор Володимир Путін на зустрічі із керівництвом МЗС РФ у п’ятницю, 14 червня, передає Кореспондент.

«Ми готові сісти за стіл переговорів хоч завтра, там є, з ким вести переговори. Наші умови для початку таких переговорів прості та зводяться до наступного: українські війська мають бути повністю виведені з Донецької, Луганської «народних республік», Херсонської та Запорізької областей», – заявив він.

Путін зазначив, що українські війська мають бути виведені «з усієї території цих регіонів, у межах їхніх адміністративних кордонів, які існували на момент їхнього входження в Україну».

Читати ще: Україна підписала безпекові угоди з країнами Великої сімки, – ОП

«Щойно в Києві заявлять про те, що готові до такого рішення, і почнуть реальне виведення військ з цих регіонів, а також офіційно повідомлять про відмову від планів вступу до НАТО, з нашого боку негайно, буквально в ту ж хвилину буде наказ припинити вогонь і розпочати переговори», – сказав російський диктатор і цинічно закликав до того, щоб «перегорнути трагічну сторінку історії» та відновити стосунки з Україною і Європою.

На думку Путіна, це «ще одна конкретна, реальна мирна пропозиція».

Своєю чергою Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю італійському телеканалу Sky TG24 наголосив, що пропозиції російського диктатора Володимира Путіна про припинення війни в Україні – ультиматум, а його дії – відродження нацизму.

«Що я можу сказати? Ці повідомлення є ультимативними, вони нічим не відрізняються від інших ультиматумів, які він робив раніше», – заявив він.

На думку Зеленського, те що зараз робить Путін – нова хвиля російського нацизму.

Читати ще: ППО, HIMARS і бронетехніка. Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

«Він хоче, щоб ми відмовилися від наших окупованих територій, але він також хоче і наших неокупованих територій. Він розповідає про регіони нашої країни і не має наміру зупинятися. Замороженого конфлікту не буде», – впевнений український лідер.

Він нагадав, що те саме робив Адольф Гітлер, коли говорив, що «дайте мені частину Чехословаччини, і все закінчиться тут».

«Але ні, це брехня, історична брехня. Потім була Польща, потім окупація всієї Європи. Ви знаєте, що ця хвиля нацизму ніколи не припиняється... Не варто довіряти цим повідомленням, адже Путін іде тим самим маршрутом. Сьогодні він говорить про чотири регіони, раніше говорив про Крим і Донбас... Його не хвилює, що відбувається з людьми, це нове обличчя нацизму», – резюмував Зеленський.

Як повідомляли, напередодні на полях саміту G7 Президенти України і США Володимир Зеленський і Джо Байден підписали двосторонню безпекову угоду, що передбачає підтримку України зараз, а також у довгостроковій перспективі з метою посилення можливостей стримування потенційної агресії у майбутньому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 14 Червня 2024 18:41
надапагаваріть, надапасматреть в глаза...
Клава Показати IP 15 Червня 2024 04:38
дивує, що ніхто - хоча б на рівні ООН - не нагадав кремлівсько-комуняцькому виблядку: "Ідіот ! Ти що твориш ? Тобі за все це доведеться заплатити !.."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus