USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Путін намагається змінити демографію окупованих областей України

8 Вересня 2022 22:22
Масова депортація Росією жителів тимчасово окупованих територій України свідчить про намір Кремля змінити демографічний склад цих регіонів.

Про це на засіданні Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй заявила постійна представниця Великої Британії при цій організації Барбара Вудвард, передає Укрінформ.

У середу Радбез ООН зібрався на запит США й Албанії для обговорення насильницької депортації Росією громадян України.

«Ми стурбовані, що РФ може використовувати депортації та примусові переселення, щоб насильницьки змінити демографічний склад частини України», – сказала Вудвард.

Читати ще: Через війну Путін втрачає владу, що веде до посилення силового боку, – політолог

Велика Британія також висловила обурення у зв’язку зі створенням Росією фільтраційних таборів на захоплених територіях України.

«Ми закликаємо Москву надати ООН та іншим причетним міжнародним організаціям повний безперешкодний доступ до людей, яких утримують у цих фільтраційних таборах і центрах», – наголосила дипломатка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
пес Патрон Показати IP 9 Вересня 2022 05:42
Як усе це примітивно і тягнеться століттями, росіяни не сформуалися в націю а є просто колоніальне руско говорящеє населеніє

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus