USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Путін думає, що може продовжувати війну проти України, але це фундаментальна помилка, – ISW

16 Травня 2024 11:47
Темпи російського наступу на півночі Харківської області продовжують знижуватися, але правитель РФ Володимир Путін применшив загрозу українських контрнаступів по всій лінії фронту та стверджує, що загарбники продовжать окупацію територій України.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни, пише УНІАН.

«Обмежені російські наступальні операції на півночі Харківської області свідчать про те, що Путін і російське військове командування можуть оцінювати ризики, перспективи й терміни наступальних операцій, виходячи з припущення, що російські війська зможуть просунутися на будь-якій ділянці фронту і закріпити будь-які здобутки без необхідності враховувати українські тактичні контратаки або значну українську контрнаступальну операцію в майбутньому», – вказано у звіті.

Читати ще: Наступом на Харківщині Росія намагається відволікти ЗСУ, – британська розвідка

Як пояснюють аналітики, це припущення Путіна, ймовірно, зроблене на основі кількох місяців поступового наступу на сході України.

«Але цей розрахунок фундаментально неправильно оцінює тактичні можливості, які отримають українські війська, коли американська безпекова допомога почне надходити на фронт у значних обсягах», – наголосили в ISW.

За словами експертів, украй важливо, щоб Збройні сили України мали можливість проводити широкомасштабні контрнаступальні операції.

«Інакше Путін, ймовірно, і далі вважатиме, що він може продовжувати наступальні операції до нескінченності та змушувати Україну до стратегічної оборони, поки не досягне перемоги», – підсумували у звіті американські аналітики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Василь Показати IP 16 Травня 2024 13:43
Потрібно більш реально оцінювати економічний потенціал московії разом з КНДР та негласною допомогою Китаю.На жаль.допомога нам дуже сильно запізнюється,та і літній невдалий наступ,широко розрекламований кругом всілякими експертами і всюди,тільки дурень не знав,що і як.Україна сильно поплатилася за безядерний статус,за порізку літаків і опер. тактичних ракет.які взагалі не попадали під ліквідацію.Запопадливість чиновників обернулась ослабленням,чим і скористалась кацапія..Ще і плата за московський газ ракетами.Дехто позаторік навіть агітував походи на шашлики в травні.Явні провали в державній політиці -тільки постійний дерибан бюджету.Це все вказує на відсутність національної еліти та вплив популізму у виборчому процесі.
Мiг 29 3:0 Показати IP 16 Травня 2024 14:47
Цi знають все
Просто Показати IP 17 Травня 2024 16:16
кацапи своїм воюють, і всю економіку на рейки поставили. а з нами мама тереза і діва марія на євробаченні. в нас вже кроку не можна зробити... не дадуть зброї / патронів сосамба нам буде. треба завершувати те діло і домовлятись щоб пад"ль кацапська не лізла дальше ніж зайшов. відкинути його ну явно не получиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus