USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Псевдопрацівник банку видурив у лучанки 75 тисяч

16 Вересня 2022 14:17
Слідство проводить досудове розслідування за фактами заволодінь грошовими коштами громадян шляхом телефонних «розводів».

Учора до поліції звернулася лучанка, яка повідомила, що до неї зателефонував нібито представник банку. Він під час розмови заволодів її коштами в сумі майже 75 тисяч гривень, отримувавши від жінки коди підтвердження в телефонному режимі.

Також у четвер мешканка села Борохів повідомила поліцейським про те, що до неї зателефонувала невідома їй особа та, представившись працівником служби безпеки банку, під приводом запобігання шахрайським діям щодо неї, шахрайським методом заволоділа її грошовими коштами на суму понад 26 тисяч гривень.

Того ж дня до Луцького РУП звернулась громадянка, яка заявила, що невідома особа шахрайським методом заволоділа її грошовими коштами, зателефонувавши їй попередньо з неправдивою інформацією, що її донька потрапила у ДТП та терміново потрібні гроші на лікування. Грошові кошти у сумі 1600 доларів США потерпіла передала незнайомцю, який приїхав до її місця проживання.

Ввечері до поліції Луцька надійшло звернення місцевої жительки про те, що невідома особа через інтернет-сайт заволоділа її грошовими коштами під приводом продажу мобільного телефону. Майже 70 тисяч гривень потерпіла перерахувала на рахунок зловмисника, після чого зв’язок з ним зник.

Ще 5 подібних випадків трапились з мешканцями Волині минулого дня. За усіма фактами слідство внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 КК України.

Поліція вкотре наголошує громадянам на тому, аби не довіряти невідомим особам, які телефонують нібито з допомогою.

Якщо вам телефонує представник банку та просить у вас повідомити код, який прийшов на телефон, – киньте слухавку та передзвоніть за номером гарячої лінії відповідного банку.

Якщо телефонують невідомі особи, повідомляючи, що ваш родич потрапив у ДТП – зателефонуйте безпосередньо йому або комусь з інших його близьких. Будь-яким можливим чином спробуйте перевірити цю інформацію, перед тим, як говорити про фінансове вирішення питання.

Разом з цим, купуючи товари через інтернет-сайти, поліція закликає не надсилати грошові кошти особам, яких ви особисто не знаєте та репутацію яких не перевірено.

Пам’ятайте, що в жодному разі не можна повідомляти незнайомцям, які вам телефонують, персональні дані, будь-які коди підтвердження та номери карток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кислотник Показати IP 16 Вересня 2022 18:50
Позабирайте в зечні нарешті ті мобілки, які вони в своїй улюбленій кишені тримають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus