USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Приїздили з усієї України: оприлюднили архівні фото унікальної стели в першому на Волині рекреаційному пункті

30 Травня 2024 23:07
Волинь завжди славилася лісовою рекреацією. А на першому в області рекреаційному пункті була встановлена стела авторства відомого художника та скульптура Миколи Голованя за мотивами драми-феєрії Лесі Українки.

Цікаві архівні фото оприлюднили в Поліському лісовому офісі.

Стела – цілком в стилі Миколи Голованя. Зроблена з поєднанням дерева та каменю. З містичними зображеннями, як і належить героям «Лісової пісні».

У той час стела, як і загалом місце відпочинку, настільки виділялася та вражала, що її приїздили побачити з усієї України.

Перший рекреаційний пункт був споруджений у 1978 році в лісових масивах на трасі Київ-Луцьк тодішнім Цуманським лісгоспзагом. Однозначно стратегічне розташування. Родзинка Волині, яка зустрічає гостей на перетині двох областей (таку функцію зараз виконує еко-ресторація «Yavir»).
«Досвіду такої роботи, як і розуміння самого слова «рекреація», в Україні ще немає. Волиняни виступають тут першопрохідцями. І тому кожент новий рекреаційний пункт викликає підвищену цікавість як відпочиваючих, так і фахівців. Центральне бюро науково-технічної інформації Держлісгоспу для поширення досвіду волинян навіть видає спеціальний буклет «Ліс і відпочинок», – розповідає у книзі «Літопис волинського лісу» журналіст та письменник Валерій Мельник.

Читати ще: 42 мільйони від ЄС: у Луцьку на березі Стиру створять природний парк

До слова, зараз на Волині 118 рекреаційних пунктів, 5 з них – підвищеного комфорту та з широким переліком послуг вже отримали статус відпочинкових комплексів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus