USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Приємні враження і користь для Полісся – у «Слузі народу» пояснили, що робили на Світязі*

7 Серпня 2020 14:58
Днями у селі Світязь Шацького району, що у Волинській області, відбулася зустріч представників партії «Слуга народу» з різних регіонів України. Були представлені делегації з Донеччини, Сумщини, Тернопільщини, Рівненщини, Київщини, з Дніпра і Чернівців, Вінниці і Хмельницького. Схід і Захід, Північ і Південь країни зібрала разом «естафета єднання».

Ініціатива таких виїзних зустрічей, пояснюють у партії, викликана потребою взаємного обміну досвідом у вирішенні проблем розвитку громад та зближення регіонів нашої держави. Започаткували традицію у Краматорську Донецької області. Тоді голова донецького осередку Владлен Неклюдов передав волинському колезі Валерію Стернійчуку президентську булаву як символ партії та її успіху. За задумом, вона повинна мандрувати Україною, об’єднуючи громади в бажанні жити в багатій, успішній країні, яку поважають у світі.

До участі у заході приєдналися народні депутати України. Нині у них – період відпусток, добра нагода мандрувати Україною та пізнавати глибше її історію, культуру і регіональні особливості.
«Місце зустрічі – село Світязь Шацької ОТГ – обрали не випадково, – пояснює організатор заходу Валерій Стернійчук. – Зрозуміло, що ми хотіли показати гостям усю красу Волинського краю, і Шацький національний природний парк з його лісами, озерами, поліською флорою і фауною найкраще підходив для цієї мети. Але, користуючись присутністю народних депутатів, вдалося обговорити перспективи та проблематику розвитку туристичної та рекреаційної галузей економіки Волині. Якраз ці напрямки вважаємо дуже перспективними для області і для місцевої громади, мешканці якої зацікавлені у створенні нових робочих місць, інвестиціях в інфраструктуру, розвиток малого та середнього підприємництва».

Враженнями від відпочинку на Волині та баченням перспектив розвитку Шацького поозер’я народні депутати поділилися на офіційній сторінці осередку партії на Волині.

Зокрема, у співпраці з очільницею Шацького НПП Марією Христецькою вдалось обговорити питання реконструкції дитячих таборів, санаторіїв та інших рекреаційних зон, розширення території і покращення благоустрою об’єктів заповідного фонду, екологічні проблеми Полісся.
Представник екологічного комітету Верховної Ради Андрій Задорожний встиг досконало вивчити проблематику Шацького позер’я у недавній період обміління Світязя і вніс чимало конструктивних пропозицій, як ефективно протидіяти глобальній зміні клімату, зменшувати антропогенне навантаження на довкілля, не пригноблюючи при цьому господарської діяльності місцевих громад, даючи їм шанс заробляти. Його колега Юлія Овчинникова, голова підкомітету з питань лісових ресурсів, об’єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об’єктів природно-заповідного фонду, вважає, що треба вносити зміни в законодавство, які б забезпечили фінансову стабільність об’єктів Шацького національного природного парку протягом цілого року, а не лише у короткий курортний сезон.
Нардепка Юлія Гришина, яка працює в комітеті з освіти, науки та інновацій, звернула увагу колег, що в Україні існує проблема з природничими дисциплінами та лабораторіями. Водночас природні парки для них – ідеальне місце для роботи освітньо-наукових центрів або хабів, де є унікальна можливість і повчитися, і попрактикуватись. Вона вивчала американський та польський досвід роботи таких центрів і зголосилася втілювати цю ідею в українське законодавство. Це створить нові робочі місця та розвиватиме природничі науки.

За результатами обговорення пріоритетів розвитку Шацького поозер’я як туристичного магніту національного значення, «слуги народу» вирішили застосувати кластерний підхід у процесі розробки стратегії інноваційного розвитку Волині. Тому розгляд перспектив туризму, рекреації, ощадливого природокористування продовжать під час наступної зустрічі на Рівненщині, у якої з Волинською областю багато схожих «поліських» проблем. Відтак символічну президентську булаву вручили голові Рівненського осередку «Слуги народу» Юрію Ліпському.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
777 Показати IP 7 Серпня 2020 15:14
Кто их вообще туда звал? Там отдыхают люди.а от этих слуг больше всего.
Активіст Показати IP 7 Серпня 2020 15:38
Щось булава маленька. Нею тільки на піаніно грати.
Свідок Показати IP 7 Серпня 2020 15:52
Зтомилися,владою. Пора на відпочинок....
лучанин Показати IP 7 Серпня 2020 15:52
На виборах ця показуха буде нічого не варта.
SV Показати IP 7 Серпня 2020 17:42
А заодно подивилися, що ще можна хапнути на Волині...
ABC Показати IP 7 Серпня 2020 19:16
Признавайтеся чесно, хто на виборах буде голосувати за зелень?
Ололо до ABC Показати IP 8 Серпня 2020 16:47
Так всі будуть. Зелені ж молоді, чесні, професійні (високо), незаангажовані, чесні ! Тільки за них !!!
Відверта Показати IP 7 Серпня 2020 20:27
Люди реагують на покращення в житті, а стало ще гірше... Шкода, що у краще вже не віриш нікому.
І що до Відверта Показати IP 8 Серпня 2020 16:48
І що, після того як теперішні вас взгріли, то вже й нікому не вірити ?! Відкрийте очі, озирніться, включіть розум, ви побачите нормальних !
ВАНЯ Показати IP 7 Серпня 2020 21:10
Я НЕ РОЗУМІЮ НА ЯКОГО ЛОХА ВОНИ ЩЕ НАДІЮТЬСЯ, ХТО ІМ ПОВІРИТЬ,ЗА РІК БЕЗДІЯЛЬНОСТІ ПЕРЕД ВИБОРАМИ ВИРІШИЛИ ПОКАЗАТИ ЯК ВОНИ БУДУТЬ ПРАЦЮВАТИ В ОБЛАСТІ ТІЛЬКИ ВИБЕРІТЬ НАС, ОТ ЯК КОРИТА ЗАХОТІЛОСЯ , ВЖЕ РАЗ ВИБРАЛИ , ВСЮ ПОВНОТУ ВЛАДИ ДАЛИ, РЕЗУЛЬТАТУ ТА ККД ----0,0
? до ВАНЯ Показати IP 8 Серпня 2020 16:49
Бездіяльності??? Да вони стяільки "наробили" що розгрябати пару років треба буде!!!
Бодька Показати IP 8 Серпня 2020 08:12
Бухали два дня ! Я неподалік жив і бачив!!!
І шо ? до Бодька Показати IP 8 Серпня 2020 16:50
Вони шо не люди? Їх мєжду прочім 73% вибрало!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus