USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

«Привіт, це сусід, позич гроші»: жителька Володимира віддала майже 10 тисяч телефонному аферисту

17 Грудня 2023 09:08
Шахраї телефонують до довірливих громадян або, зламавши акаунти, надсилають онлайн-друзям приватні повідомлення з проханням позичити кошти. Але громадяни мають бути пильними, отримавши таке повідомлення або телефонний дзвінок. У жодному разі не довіряйте проханню аферистів.

На цьому наголошують у Володимирському райвідділі поліції.

У таку аферу потрапила 42-річна володимирчанка, якій зателефонували з невідомого номера під приводом позичити кошти і представились сусідом. Зловмисники заволоділи коштами довірливої громадянки – 9370 грн. Саме таку суму жінка переказала через термінал на рахунок банківської картки.

Читати ще: Судять волинянина, який ошукав 214 осіб на суму майже 285 тисяч гривень

Правоохоронці радять: якщо ви отримуєте в телефонній розмові, соцмережах чи месенджерах подібні прохання від своїх друзів, колег, сусідів, то негайно альтернативним методом зв’язку зв’яжіться з людиною, від якої надійшло таке повідомлення, та з’ясуйте, чи це правда. Пам’ятайте, що ніхто не може бути застрахований від зламу власної сторінки. Якщо ви підозрюєте, що вашу сторінку зламано, перевірте особисті повідомлення: чи не було відправлених у той момент, коли ви не були в мережі, або таких, які містять підозрілі посилання. Якщо помітили таке, повідомте онлайн-друзів, щоб вони у жодному разі не перераховували гроші і не переходили за посиланнями в повідомленні. Якщо ви зрозуміли, що вас намагаються ошукати, або вже стали жертвою шахраїв, негайно телефонуйте у поліцію на 102.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олексій Показати IP 17 Грудня 2023 09:30
Потрібно заборонити продаж SIM-карт без паспорта. Кожна сімка має бути прив'язана до паспорта, щоб не було подібних ситуацій
ABC до Олексій Показати IP 17 Грудня 2023 11:53
Ну так верифікуйте сім-карту в оператора, і будете спати спокійно. Чи "заборонити" - то єдиний вихід із ситуації? Ми вже багато в чому копіюємо рашку. Там теж сім-карти тільки по паспорту. От тільки купити там "ліву" сімку, зареєстровану на бомжа, при бажанні немає ніяких проблем.
Were Показати IP 18 Грудня 2023 00:14
Люди мають гроші, але не мають клепки, 1-2 питання і 'сусід' зливається

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus