USD 41.60 41.87
  • USD 41.60 41.87
  • EUR 41.50 41.87
  • PLN 10.50 10.70

Приватизовано 26 ділянок біля Луцька: повторно судять ексчиновника

12 Червня 2023 18:40
Ексчиновник знову на лаві підсудних за 26 земельних ділянок поблизу Луцька, які приватизували члени садівничого товариства «Дубок» ще у 2010 році. Тоді прокуратура оскаржила ці рішення. Згодом притягнула до відповідальності й екскерівника відділу земельних ресурсів Луцького району та колишнього очільника Держгеокадастру.

Суд першої інстанції виправдав ексчиновника, однак прокуратура таки повернула справу на повторний розгляд, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

У 2010 році члени садівничого товариства «Дубок» приватизували 26 ділянок поблизу села Боголюби, попередньо змінивши цільове призначення для ведення садівничого господарства. Як з’ясували прокурори, ця земля перебувала на балансі Ківерцівського лісгоспу, а відповідно до законодавства будь-які дії із землею лісового фонду мають відбуватися з дозволу Кабміну. Тому приватизацію оскаржили в Касаційному суді.

Згодом на лаві підсудних опинився чоловік, який у 2010 році був землевпорядником Луцької райдержадміністрації. Прокурори в суді доводили: це з його руки землі лісгоспу опинилися в приватній власності, через що держпідприємству було завдано збитків на майже мільйон гривень.

Луцький міськрайонний суд 29 вересня 2022 року виніс виправдальний вирок на користь ексчиновника, який, до слова, очолював і обласний Держгеокадастр. Прокурори оскаржили вирок в апеляції. І справу відправили до Луцького міськрайонного суду на повторний розгляд.

У судовому засіданні знову допитували свідків, зокрема представника лісгоспу.
Більше про справу розповіла староста села Боголюби. Вона зазначила, що у 2010 році члени садівничого товариства зверталися в сільраду щодо приватизації цих ділянок. Оскільки земля перебувала за межами населеного пункту, сільрада скерувала заявників до райдержадміністрації.

«Наскільки я знаю, було прийнято рішення Луцької райдержадміністрації і людям було передано землю в приватну власність. Тому що люди приїжджали до нас з державними актами. Ми робили копії державних актів для обліку», – пригадала староста Боголюбського старостинського округу Марія Якубовська.

До слова, як вона зазначила, в списках цього товариства було чимало працівників лісгоспу.

Своєю чергою, прокурор поцікавився: якщо садівниче товариство мало ці землі в своєму користуванні та платило за них податки, то чому лісгосп погоджував технічну документацію щодо цих ділянок.

Цікаво те, що на документах є лише печатка лісового господарства і підпис. Але кому саме він належить, ніхто не знає.

Розгляд цієї справи продовжать через кілька тижнів. Мають заслухати ще одного свідка – теж повторно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Воєвода Показати IP 12 Червня 2023 19:34
От і кардинал з команди Боярчука.
Боголюбець Показати IP 12 Червня 2023 19:45
А ви ще спитайте в самої Марії Якубовської скільки вона землі в Боголюбах накрала! А атовці, які ще років 8 тому писали заяви на отримання земельних ділянок отримали дулю!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus