USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Природні катастрофи цього року завдали понад 170 млрд доларів збитків

28 Грудня 2021 09:14
У 2021 році стались 10 серйозних природних катастроф. Вони завдали економіці збитків на суму понад 170 мільярдів доларів.

Про це пише 24 канал з посиланням на The Hill.

У доповіді благодійної організації «Християнська допомога» зазначили, що збитки від кліматичних змін цього року були серйозними.

Дані, які розрахували, стосуються збитків, що підлягають відшкодуванню зі страхування. Тож реальні цифри можуть бути набагато більшими. Водночас фінансові втрати від стихійних лих зазвичай виявляються вищими у багатших країнах саме через страховку та дорожчу нерухомість.

До слова, у 2021 році збитки стали на 20 мільярдів доларів більшими, ніж минулого року.

Про які катастрофи йдеться

Найбільш збиткові катастрофи сталися у США та Європі. Серед них назвали ураган «Іда», який в серпні охопив південь та схід США. Збитки від нього склали 65 мільярдів доларів.

На другому місці – повені в Європі в липні. Вони обійшлись у 43 мільярди. На третьому – лютневий сніговий шторм у Техасі – 23 мільярди.

Останні стихійні лиха у світі

10 та 11 грудня серія торнадо пронеслась 5 американськими штатами, найбільше постраждав Кентуккі. Президент Джо Байден назвав події 10 та 11 грудня одним із найбільших стихійних ударів в історії країни. У штаті ввели надзвичайний стан.

Тайфун Рай вирував на Філіппінах з 16 грудня. Швидкість вітру сягала 260 кілометрів на годину з поривами понад 300 кілометрів на годину. Загинули близько 400 людей.

Сильні дощі та зливи спричинили потужні повені на північному сході Бразилії. У штаті Баїя довелось тимчасово переселити 11 тисяч осіб. Жертвами стихії стали щонайменше 17 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus