USD 41.12 41.55
  • USD 41.12 41.55
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Приносять 70% виторгу: на яких овочах та фруктах найбільше заробляють українські супермаркети

11 Січня 2022 16:46
У провідних супермаркетах України представлено до 300 позицій свіжої плодоовочевої продукції, проте 31% усього виторгу забезпечують лише три продукти – банани, помідори та мандарини.

Цікаво, що до 70% загального виторгу приносять тільки 10 товарів. Ідеться про яблука, капусту, картоплю, огірки, апельсини, цибулю і виноград, пише OBOZREVATEL.

«Ми відібрали 20 основних продуктів за обсягами реалізації у вартісному та натуральному вираженні. По кожному з них склали баланс, враховуючи внутрішнє виробництво, імпорт, експорт, споживання, втрати тощо. Також ми оцінили, яка частина кожного продукту потрапляє на роздріб та частку в продажах», – каже експерт плодоовочевого ринку та міжнародний консультант ФАО Федір Рибалко.

Фахівець зазначив, що є величезна сезонність. Тобто влітку банан не може бути лідером плодоовочевої торгівлі в нашій країні, оскільки на ринку багато недорогої продукції, проте його питома вага у продажу залишається досить значною. Крім цього, якщо роздрібна ціна яблук у 2021-му становила 30 грн/кг, то, відповідно, зростала і частка товару в структурі продажу.
Зазначено, що недооціненою, але дуже важливою категорією є томат. Якщо говорити про капусту, то за цією позицією є певний тренд: її продажі зростають за рахунок збільшення асортименту та зростання споживання таких видів, як брюссельська, броколі, пекінська та цвітна, що перебувають у тренді здорового харчування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
І ТУТ ЛОХОТРОН Показати IP 11 Січня 2022 17:30
Яблука - скупка по 3 грн., продаж по 30 грн. Яких 70% загального виторгу, когось рахувати напевно вчити треба. Дурять народ на всьому, про картоплю краще мовчати, і так всі знають. В якій країні, крім нашої є націнка у 900% на товар???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus