USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Примерзла до криги: у Луцьку рятували рідкісну гагару

10 Січня 2024 20:20
У Луцькому зоопарку 10 січня тимчасово прихистили гагару, яку напередодні двоє волинян врятували від морозу на ставку в Луцькому районі.

Нині пташка перебуває на карантині під наглядом ветлікаря, розповіла Суспільному директорка міського звіринця Людмила Денисенко. З її слів, гагара чорнодзьоба має статут рідкісного залітного птаха, постійно живе у воді й на сушу практично не виходить.

«Сьогодні зранку, коли нам її привезли, оглянув наш ветеринар. Птаха здорова, пошкоджень немає. З криги гагари як лебеді, наприклад злетіти не можуть. Вона не травмована, можливо була не наїджена і знесилена, вся мокра була і пір’я вбралося в бурульки. Зараз вона вже активна», – каже директорка зоопарку.

Читати ще: Залиште у спокої: у Луцькому зоопарку розповіли, хто з птахів узимку потребує допомоги

У зоопарку гагара пробуде ще декілька днів, зазначила Людмила Денисенко, після чого її випустять на річку Стир, адже є диким птахом і в неволі не живе.
Де помітили гагару і як її врятували

Як написав на своїй Facebook-сторінці лучанин Анатолій Горбатюк, разом із братом 9 січня за допомогою підсака для риболовлі виловили гагару, яка примерзла до криги і не могла рухатися. З його слів, птаха трусилася від холоду й ледве рухалася.

«Після ночі проведеної в товаристві домашніх тварин, перекочувала в карантинну клітку до Луцького зоопарку. Зараз її підгодують рибою з наповненого відра водою, бо з землі рибу не бере (споживає живу), оглянуть спеціалісти і відпустять на проточну воду», – додав чоловік.
Довідка

Гагара чорнодзьоба або полярна – це водний тип птахів, яку в Україні можна помітити в західних областях. Харчується переважно рибою, пірнаючи за нею під воду до двох метрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus