USD 40.65 40.97
  • USD 40.65 40.97
  • EUR 40.85 41.30
  • PLN 10.00 10.25

Прикордонницю з Волині нагородили орденом княгині Ольги

1 Липня 2024 17:26
Державну нагороду військовослужбовиці Волинського загону Марії Ососкало днями у Києві вручив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Про це повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Марія за освітою медик, уже сім років проходить службу в прикордонному відомстві. Працювала фельдшером у підрозділах охорони кордону та прикордонному загоні. З початку минулого року – на посаді фельдшера медичного пункту прикордонної комендатури швидкого реагування Волинського загону.
За цей час двічі разом з підрозділом упродовж кількох місяців виконувала завдання у зоні активних бойових дій на Донеччині. Там рятувала життя побратимів на найгарячіших напрямках фронту. У складі медбригади надавала першу медичну допомогу пораненим бійцям на різних етапах евакуації, а також на стабілізаційних пунктах. Чимало прикордонників завдячують їй врятованим життям.
Читати ще: На Волині презентували дві оновлені застави на кордоні з Білоруссю

Найтяжче, каже медикиня, це, звісно ж, смерть побратима.
«Але ще страшніше – не встигнути. Не встигнути надати першу допомогу, не встигнути довезти… А коли встигаєш, і здавалося б, усе має бути добре, а боєць помирає. Оце справді невимовно тяжко і прикро», – додає прикордонниця.
За особисту мужність і самовідданість Марію нагороджено орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. Вручаючи заслужену нагороду, Ігор Клименко подякував прикордонниці та усім захисникам за стійкість і вірність присязі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus