USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.53

Прикордонники затримують на кордоні 20-25 втікачів за добу

5 Грудня 2023 17:49
Українські прикордонники щодня затримують в середньому 20-25 порушників за незаконний перетин кордону. Проте останнім часом прикордонники фіксують зменшення кількості таких спроб.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає УНН.

За словами Демченка, останнім часом прикордонники фіксують зменшення випадків незаконного перетину державного кордону. Він зазначає, що цьому сприяють погодні умови.

Читати ще: За $7 тисяч купив довідку ВЛК: на Волині ухилянт з Київщини ледве на 2 роки не потрапив у тюрму

«До прикладу, в жовтні порівняно з вереснем спроб порушення державного кордону було зменшено на 11%, в листопаді також фіксуємо певне зменшення. Але, на жаль, такі спроби продовжуються», – сказав Демченко.

Речник зазначає, що прикордонники вже неодноразово виявляли тіла загиблих, які планували перетнути державний кордон у гірській місцевості та через річки.

«Загалом, за добу ми зараз затримуємо близько 20-25 порушників. Це і по «зеленій ділянці» кордону (поза межами пункту пропуску, – ред.), а також і в пунктах пропуску, коли люди намагаються використати підроблені документи або підкупити інспекторів ДПСУ», – додав Демченко.

Крім того, він зазначив, що минулого місяця кількість випадків незаконного перетину державного кордону була значно більша.

Читати ще: Понад 200 тисяч заплатить далекобійник, який у ліжку віз через «Ягодин» ухилянта

«Тоді за добу могли затримуватися групи, кілька груп, але загальна кількість за добу коливалася десь на рівні 80-90 порушників, які затримувалися безпосередньо на лінії державного кордону», – резюмував Демченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Andrij Показати IP 5 Грудня 2023 19:27
Бо зимою плавати не хочеться ))))
Патрiот Показати IP 5 Грудня 2023 20:38
Ну не хочуть люди воювати,не бачать небезпеки.через силу не заставите.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus