USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Прикордонники створять підрозділи РУБАК у кожній бойовій бригаді

Сьогодні 13:49
У кожній бойовій бригаді прикордонників планують створити підрозділ розвідувально-ударних безпілотних авіаційних комплексів (РУБАК). Перший такий підрозділ організували у бригаді «Помста».

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає Укрінформ.

«Ми і зараз використовуємо різні типи безпілотних літальних апаратів, як розвідувального, так і ударного характеру, вони знаходяться у кожному з підрозділів, чи бойових бригад. Створенням комендатури швидкого реагування РУБАК ми передусім посилюємо бойові підрозділи, які виконують завдання як на лінії фронту, так і на обороні кордону з державою-агресором», – розповів Андрій Демченко.

Читати ще: Прикордонники повідомили, де фіксують найбільше спроб нелегального перетину кордону

Він відзначив, що така комендатура формується і невдовзі почне виконувати свої завдання у складі нашої бригади «Поста», яка зараз виконує завдання на різних напрямках – Куп’янському, Бахмутському, Сіверському.

«У подальшому такі підрозділи почнуть формуватися в інших бойових бригадах, таких як «Сталевий кордон», «Гарт», а також швидше за все це пошириться на прикордонні загони, які обороняють кордон з країною-агресором», – розповів речник ДПСУ.

Читати ще: 6-й Волинський прикордонний загін відзначив 106-ту річницю

Зауважимо, комендатура розвідувально-ударних безпілотних авіаційних комплексів бригади Гвардії наступу «Помста» застосовуватиме широку лінійку різних дронів літакового та коптерного типу: FPV, нічні бомбери, легкі розвідувальні БПЛА. Кістяком першої прикордонної комендатури РУБАК стануть бійці та командири, які мають успішний практичний досвід роботи з БПЛА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus