USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.30 10.55

Прикордонники повідомили, де фіксують найбільше спроб нелегального перетину кордону

9 Липня 2024 09:15
Щодня прикордонники затримують порушників по всій протяжності кордону, але найбільше – на кордоні з Молдовою та Румунією.

Про це в ефірі марафону «Єдині новини» розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

«Щодня прикордонники продовжують затримувати порушників по всій протяжності кордону, але найбільше – на кордоні з Молдовою та Румунією», – розповів Демченко.

Він відзначив, що до кордону по річці Тиса у суспільства прикута велика увага, але більшість спроб незаконного перетину відбувається на сухопутній ділянці.

Читати ще: Семеро ухилянтів планували вплав потрапити в Румунію, серед них – волинянин

«Водночас наше завдання – нарощувати і застосовувати усі технічні засоби для того, щоб унеможливлювати спроби незаконного перетину кордону, бо це і відповідальність України перед нашими сусідами, щоб таких спроб не було», – сказав Демченко.

За його словами, не припиняються спроби нелегального перетину кордону й у пунктах пропуску.

«Там порушники використовують підробні документи, або ховаються у конструктивних особливостях транспортних засобів», – розповів речник ДПСУ.

Зауважимо, за даними ДПСУ, упродовж минулого тижня пасажиропотік на західному кордоні України з ЄС та Молдовою зріс на 5% та становив 708 тисяч осіб та 131 тисячу авто. Оформлено 578 вантажівок з гуманітарною допомогою.

Читати ще: За час війни кордон Румунії нелегально перейшли 11 тисяч українських чоловіків

При цьому за минулу добу, 7 липня, західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 108 тисяч осіб та 18 тисяч транспортних засобів. З України минулої доби вибули 52 тисячі осіб. 31 тисяча з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови. До України за минулу добу прослідували 56 тисяч осіб, 48 тисяч з них – громадяни України. Крім того, за добу було оформлено 107 вантажівок з гуманітарною допомогою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus