USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.67

«Прикордонник на війні не охороняє кордон, а захищає його»: історія 21-річного військового з Волині

Сьогодні 20:02
Дмитрові Яковуку – 21 рік. Народився та виріс у селі Заболоття, поблизу білоруського кордону. У 18 років обрав службу в прикордонних військах. Початок повномасштабного вторгнення для бійця розпочався на волинській заставі.

Після служби на передовій отримав поранення, нині проходить реабілітацію на Волині та розповів Суспільному про свій військовий шлях.

З його слів, після початку повномасштабного вторгнення побільшало нарядів, почали копати, ставити укріпрайони, не спали ночами.

«Нелегальні мігранти проходили в нас, ми їх виявляли, затримували. Вони розказували, що їх білоруські прикордонники направляли сюди», – говорить чоловік.
У січні цього року Дмитро перевівся служити в прикордонну комендатуру швидкого реагування, навчався у Великій Британії. Після місяця навчань поїхав на Мар’їнський напрямок.

Читати ще: «Пісні будуть після Перемоги»: чому не співає на війні бихівський соловейко Роман Романюк

«Прикордонник на війні не охороняє кордон, а захищає його. Я був гранатометником. Ми заступали на позиції, і в нас постійно були штурми. Ми їх старались відбивати, на нас і танк їхав», – каже захисник.
Дві контузії та перше поранення Дмитро отримав у Донецькій області в березні цього року.

«Щось прилетіло мені, я не знаю що і в голову попало. Я гранату хотів кинути, добре що чеку з гранати не вийняв, бо якби дістав, то багато положив би своїх. Мене як вдарило ззаду, я просто зі сходів скотився з гранатою в руках», – розповідає прикордонник.
Після лікування та реабілітації Дмитро повернувся на фронт – на Харківський напрямок. 21 серпня під час штурму отримав осколкове поранення в руку. Після лікування, каже, повернеться у стрій. А після перемоги планує одружитися із коханою та продовжити службу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus