USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.46 10.64

Прихований абсолютний слух може бути у 45% людей по всьому світу. Дослідження

Сьогодні 00:31
Дослідження показало, що багато людей можуть точно відтворювати музичні звуки, навіть не володіючи офіційно визнаним «абсолютним слухом».

Це свідчить про наявність прихованих музичних здібностей у значно більшої кількості осіб, ніж вважалося раніше, пишуть Цікавості.

Абсолютний слух – це здатність точно визначати або відтворювати ноту без будь-якого зовнішнього орієнтиру.

Досі вважалося, що така здатність зустрічається надзвичайно рідко, приблизно у одного з 10 тисяч осіб. Однак нові дослідження ставлять під сумнів цю тезу. Психологи з Каліфорнійського університету в Санта-Крузі (США) провели експеримент, під час якого 30 непрофесійних музикантів мали записувати мелодії, які вони спонтанно наспівували впродовж двох тижнів. Результати дослідження виявилися несподівано оптимістичними.

Читати ще: COVID-19 може загострювати проблеми зі слухом. Дослідження

Понад 44% записів не відрізнялися від оригіналу за тональністю, а близько 68% мали відхилення лише в межах півтону. Це свідчить про те, що людський мозок зберігає музичні спогади набагато точніше, ніж раніше вважалося. За словами дослідників, здатність до точного відтворення мелодій може бути «прихованою» формою абсолютного слуху, що проявляється автоматично в повсякденному житті.

Ці висновки розширюють розуміння музичної пам’яті і можуть заохотити більше людей займатися музикою, навіть якщо вони не вважають себе музично обдарованими. Дослідники планують і надалі вивчати механізми, які формують музичні спогади, аби дати змогу ще більшій кількості людей відкрити для себе власні музичні здібності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus