USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Пригожин купив у Китаї тисячі шоломів для вагнерівців в обхід санкцій, – FT

20 Травня 2023 10:14
Російська компанія Брокер Експерт, пов’язана з ПВК Вагнер, купила 20 тисяч полімерних шоломів у китайської компанії Hangzhou Shinerain Import And Export Co в листопаді та грудні 2022 року. Китайська група стверджувала, що вони призначені для «ігрового використання».

Про це повідомляє Financial Times.

Закупівля шоломів, розділена на чотири партії на оголошену вартість трохи більше ніж два мільйони доларів, відбулася в той час, коли Пригожин вербував десятки тисяч російських ув’язнених для відправлення на фронт в Україні.

Згідно з інформацією Alibaba, компанія Hangzhou Shinerain зазвичай продає жіночий одяг, тобто постачання захисних головних уборів до РФ не входить до її звичайної схеми ведення бізнесу.

Читати ще: У битві за Бахмут знищено найкращі підрозділи ПВК Вагнер, – ISW

Китайська компанія заявила, що їй нічого не відомо про Пригожина чи зв’язки Брокер Експерт з ПВК Вагнер і додала, що виготовляє шоломи для ігрового використання.

Компанія відмовилась надіслати FT фотографії шоломів та додала, що вони б не відвантажували нічого незаконного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 21 Травня 2023 13:48
Надіюсь шоломи мають славетну "китайську якість"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus