USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Пригожин боїться контратак Сил оборони в Бахмуті, – ISW

30 Квітня 2023 09:08
Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) вказують на те, що ватажок кишенькової ПВК «Вагнер» Євген Пригожин остерігається контратак Сил оборони, зокрема у Бахмуті, і закликає Кремль посилити оборону на сході України.

Про це йдеться у звіті ISW.

Аналітики зазначають, що Пригожин продовжив свої спроби переконати Кремль перейти до оборони на сході України.

Він заявив, що український контрнаступ може розпочатися до 15 травня, але російські військові не поспішають готуватися до відбиття атак.

Крім того, Пригожин пригрозив вивести сили групи з Бахмута, якщо російське військове командування не надасть більше боєприпасів найманцям «Вагнера».

В огляді вказують: «Погроза Пригожина вийти з Бахмута може свідчити про те, що він побоюється, що російські позиції в тилу Бахмута є вразливими для контратак».

В інтерв’ю пов’язаному з Кремлем так званому військовому блогеру Пригожин заявив, що найманці «Вагнера» продовжать воювати в Бахмуті, але будуть змушені «організовано відступити або залишитися і загинути», якщо ситуація не покращиться.

Також Пригожин згадав заступника командувача російськими військами в Україні Сергія Суровікіна – нібито вони разом планували затримку просування українських сил у Бахмуті.

«Згадка Пригожина про Суровікіна, ймовірно, є спробою публічно об’єднатися із Суровікіним, оскільки нинішній начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов втрачає прихильність Путіна», – зазначається у звіті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 30 Квітня 2023 21:35
Аж полисiв зi страху . А-ха-ха експерди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus