USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

Приголомшливе відкриття: археологи знайшли рештки храму, де Ісус творив біблійні дива

Сьогодні 00:35
Археологи, ймовірно, змогли довести існування храму, в якому Ісус Христос творив деякі свої дива, описані у Новому Завіті.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Daily Mail.

У Біблії описано, як Спаситель проповідував і зцілював хворих у синагозі в стародавньому ізраїльському місті Хоразін. На початку 1900-х років там справді виявили руїни синагоги, але споруду датували аж 380 роком нашої ери, тож не було жодних фізичних доказів, які могли б пов’язати її з Ісусом.

Однак під час нещодавніх розкопок на місці колишньої синагоги група археологів виявила руїни ще давнішого храму, похованого під нею.

«Це приголомшливе відкриття. Я проводив розкопки [по всьому світу], і для мене це, безперечно, одні з найважливіших розкопок, якими я коли-небудь керував», – сказав керівник археологічної групи Ачіа Коен-Тавор.

Читати ще: Захований 1700-річний скарб: археологи знайшли єврейські монети часів Римської імперії

Коен-Тавор і його команда видалили підлогу «нового» храму, під якою було знайдено кераміку, монети та посуд.

«Я не можу датувати сам камінь, коли його було покладено сюди. Те, що я можу датувати, – це кераміка та, сподіваюся, монети, що лежать між валунами», – сказав Коен-Тавор.

Пізніше ці знахідки було датовано якраз першим століттям нашої ери.

Читати ще: В Іспанії будівельники знайшли скарби, які можуть пояснити падіння Римської імперії

Коен-Тавор зазначив, що під час попередніх розкопок археологи могли помилково прийняти гігантські валуни підлоги храму за просту скелю, тому руїни першого століття, можливо, не помітили.

Споруду звели з базальтових каменів, вона прикрашена єврейськими мотивами. Храм мав три входи, передній з яких був спрямований, за традицією, на південь, у бік Єрусалиму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus