USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Придбати нову побутову техніку чи відремонтувати стару?*

17 Грудня 2020 15:04
Людський менталітет знаходиться на такому етапі споживання, що ми купуємо нові речі не в разі потреби, а у зв’язку з модними тенденціями.

Чому люди тяжіють до неусвідомленого придбання

1. Мобільні телефони, здатні цілком прослужити ще кілька років, переводять в розряд застарілого брухту через неможливість виконувати функції, що відповідають сучасним реаліям. Недостатньо потужний трудяга-пилосос буде замінений більш продуктивним побратимом. Навіщо замовляти ремонт пральних машин, коли можна придбати нову модель за начебто акційною вартістю?

2. Не завжди логічне пояснення перекриває рекламне посилання: «Ти повинен це мати!» Чомусь ми прагнемо відповідати цим нав’язаним пріоритетам, штучно створеному портрету ідеального покупця.

3. Мало хто звертає увагу на те, що із закінченням гарантійного терміну технічні неприємності одна за одною починають атакувати побутову техніку. Сервісні центри знаходяться у віддаленій локації або не поспішають зменшувати терміни виконання робіт, коригувати в бік потерпілого об’єкта вартість деталей і ремонтних послуг. Тим часом фінансова сторона питання, пов’язана з відновленням роботи техніки, доходить часом до 30-50% початкової вартості продукції.
Як зберегти побутову техніку у робочому стані

– За можливості купляйте пристрої новими, а не вживаними. Це збільшить період безремонтної експлуатації, оскільки саме ви станете першими власниками.

– Не перевантажуйте побутову техніку, порушуючи правила експлуатації. Якщо пристрій може потребувати перерви в роботі, обов’язково зробіть її.

– Перш ніж почати користуватися, ознайомтеся з інструкцією і переліком перерахованих обмежень. Це позбавить від можливих технічних неприємностей з перших днів експлуатації побутового обладнання.

– Самостійний ремонт, що порушує заводський режим пломбування, призведе до того, що вам доведеться звертатися лише до приватних майстрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus