USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Причини виходу з ладу та способи ремонту гальмівних колодок*

2 Червня 2022 18:11
Гальмівна система вважається однією з найпростіших у роботі автомобіля. Однак завдяки її правильному функціонуванню вдається зберегти життя та здоров’я водія. Вона допомагає зупинити авто на місці, а також змінювати швидкість під час переміщення.

Основні ознаки та причини виходу з ладу гальмівної системи

У разі виникнення перших неполадок у гальмівній системі рекомендовано звернутися до сервісного центру, щоб уникнути серйозних проблем, які можуть призвести до ДТП.

Перелік причин та огляд пошкоджень гальмівної системи:

• Поява скрипів під час руху авто. Варто звернути увагу на автомобільні колодки гальмівні, бо несправності сприяють виникненню неприємних звуків при натисканні на педаль гальма. У такому разі необхідно здійснити регулювання чи заміну цього вузла.

• Якщо при натисканні на гальма машина скеровується вбік, причина криється в несправності поршня супорта. Для того, щоб його полагодити, необхідний демонтаж. У деяких випадках достатньо очистити поршень від корозії, відшліфувавши його. Однак цей спосіб ремонту підійде лише в тому випадку, якщо пошкодження несерйозні.

• Витік рідини у гідравлічній магістралі. Показує себе, наче ватна педаль. При натисканні вона йде вниз, але система не реагує. При появі такої несправності необхідно викликати автоевакуатор і відправити машину в автосервіс. Їхати далі не можна, тому що єдиним способом гальмування вважається ручний.

Різновиди гальмівних колодок

Найпростішим способом ремонту вважається заміна колодок. Коштує маніпуляція недорого, можна виконати власними силами. Придбати гальмівні колодки можна на сайті https://ukrparts.com.ua/category/tormoznie-kolodki/c-19/. Це дозволить заощадити кошти.
Існує кілька варіантів цієї деталі, найдешевші екземпляри – запчастини, які продаються для країн, що розвиваються. Вартість у них невисока, але це зовсім не оригінал. Якщо основне завдання – забезпечити себе найшвидшим реагуванням системи, то варто звернути увагу на оригінальні запчастини, на яких є тавро виробника. Проте вартість таких деталей досить висока. Широкий асортимент гальмівних колодок можна знайти на сайті https://ukrparts.com.ua/. Ще вища ціна гальмівних колодок, що використовуються для спортивних автомобілів. Вони виготовлені з міцних сплавів, які витримують температуру до 800 градусів. Саме до такої температури може нагріватись система на високих швидкостях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus