USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Причиною звільнення Ігоря Танцюри з посади командувача Сил ТрО може бути корупція, – ЗМІ

10 Жовтня 2023 15:31
Звільнення Ігоря Танцюри з посади командувача Сил ТрО ЗСУ виявилося вельми несподіваним, адже особливих претензій йому раніше не висували. Тим часом прихованою причиною звільнення могла стати нібито корупційна діяльність генерала разом з Бюро економічної безпеки.

Про це пише KP.ua з посиланням на «Телеграф».

Таку версію на своїй сторінці у Facebook висловив відомий журналіст Євген Плінський. За його словами, суть схеми полягала в тому, що заарештоване та нібито передане БЕБ на потреби ТрО майно потім повертали бізнесменам за викуп чи продавали на чорному ринку.

Також про наявність подібної схеми у ТрО та БЕБ наприкінці вересня у своєму Telegram-каналі «Вільний» повідомляв і журналіст Влад Сидоренко. На доказ він доклав фото доповідної центрального юридичного управління Генштабу ЗСУ, в якому стверджувалося, що передане раніше для потреб Тероборони майно – техніка Apple на суму понад 110 млн грн – передали з порушеннями.

Читати ще: Зеленський призначив нового командувача Сил тер оборони ЗСУ

Зокрема було порушено вимоги статті 170 Кримінально-процесуального кодексу України, оскільки передане майно було заарештовано рішенням Апеляційного суду Києва від 6 грудня 2022 року та перебувало під арештом. Крім того, були відсутні дані про те, що власника майна було повідомлено про його передання підрозділам ТрО.

Як з'ясував «Телеграф», у цьому документі, найімовірніше, йдеться про передання комп'ютерної техніки та засобів зв'язку на суму 112 млн грн, про що Бюро економічної безпеки звітувало 19 січня.

Акт про відчуження майна на користь ТрО, який, на думку центрального юридичного управління Генштабу ЗСУ, було складено з порушеннями, датовано 17 січня, тобто лише за два дні до повідомлення БЕБ.

Зазначимо, що своїм рішенням Апеляційний суд Києва від 6 грудня 2022 року справді заарештував велику партію техніки, яку було перехоплено 30 червня 2022 року поблизу села Астей Закарпатської області.

Як повідомляли на сайті БЕБ, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи Головного підрозділу детективів БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Читати ще: Дружина в. о. голови БЕБ будує готель та продає «УЗ» діоди за завищеними цінами, – ЗМІ

Начальник управління нагляду за БЕБ Офісу Генерального прокурора Олександр Таркан, його підлеглі – начальник відділу Ігор Стадник, а також прокурори цього відділу Олександр Станков та Юрій Образенко – не могли не бути в курсі цієї справи. Про можливу участь співробітників прокуратури вказує народний депутат України Олександр Дубинський.

«Наприклад, остання партія конфіскованої техніки Apple вартістю 110 млн грн, яка мала «розлетітися» по окопах (за заявками ТРО), але за класикою жанру, чомусь розлетілася по кишенях керівництва: Сил тероборони, БЕБ, ДБР, прокурорських, за їхніми точками реалізації», – пише Олександр Дубинський.

Раніше ЗМІ писали про схему, за якою прокурори Стадник, Станков, Образенко та інші прокурори й детективи БЕБ виводили з-під санкцій російське майно, зокрема російські вагони з добривом.

Також є у журналістів та громадськості питання до керівництва управління нагляду за БЕБ Офісу Генерального прокурора та зазначених вище прокурорів, які допомагали російським власникам та їхнім компаніям, зокрема «Брокард-Україна», вийти з-під санкцій та уникнути сплати податків на десятки мільйонів гривень.

Ось що каже екснардеп Ігор Мосійчук: «Нагляд за БЕБ у Генпрокуратурі займається заступником Генпрокурора Дмитром Вербицьким, який наближений до Костіна та фактично є його «гаманцем». Останні місяці у ЗМІ вилізло багато фактів «розпродажу $» кримінальних справ БЕБ та прокурори, підпорядковані Вербицькому (це Таркан, Стадник, Станков та інші). Особливо зухвалі факти щодо Brocard, білоруського калію та інших підприємств, які належать громадянам РФ та РБ».

В Україні та на Заході від Володимира Зеленського й керівництва України чекають відставки та справедливого покарання для всіх, хто був задіяний у цих та інших схемах в структурі БЕБ, прокуратурі. А журналісти, політики та експерти впевнені, що найближчим часом відправлять у відставку і керівників БЕБ, які прикривають ці справи, і керівництво управління нагляду за БЕБ Офісу Генерального прокурора разом із зазначеними прокурорами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Це Показати IP 10 Жовтня 2023 15:52
Наклеп на армію, ну не можуть учасники ато та учасники війни 2022 можуть бути корупціонерами. Це порушує їх кодекс честі та в якійсь мірі дискридитує оборону
Ще не зовсім свідоми до Це Показати IP 10 Жовтня 2023 19:50
Не робіть з себе ряженого клоуна та посмішайку
Ги до Це Показати IP 11 Жовтня 2023 08:50
Та ви гляньте в ті чесні очі, хіба такий янгол міг красти?? Наклеп!! Військові красти не можуть!! Гииииии!
ТВО Показати IP 11 Жовтня 2023 12:48
Вы что, иронизируете? Нам изнутри ТРО гораздо лучше видно этих "участников войны" в целом, и данного персонажа в частности. То, что в статье описано, скорее всего еще только верхушка айсберга. Только начни расследовать. Особенно его ближайшее окружение!
Коля Показати IP 2 Листопада 2023 17:20
Військові крали все життя, не один десяток років прослужив, але вони, я маю на увазі командування різних формувань, частин, крали не своїми руками, як казав один бухгалтер, ці руки нічого не крали, воно саме з неба впало. То ж і в танцюри все в пуху, і дивного немає нічого. До поки не повернуть смертну кару і не примінять в життя, крали, крадуть і будуть красти не гривнями а мільйонами гривень. Слава Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus