USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Причиною майже половини ДТП є перевищення дозволеної швидкості руху

7 Червня 2024 17:49
Понад 41% усіх дорожньо-транспортних пригод з постраждалими і загиблими ― це перевищення дозволеної швидкості руху.

Як передає Укрінформ, про це у коментарі для Українського радіо повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції, підполковник Олексій Білошицький.

«Головна причина дорожньо-транспортних пригод з постраждалими і загиблими ― понад 41% всіх ДТП ― це перевищення дозволеної швидкості руху», – зазначив він.

Відповідаючи на запитання про результати роботи камер автофіксації, Білошицький повідомив, що за 4 роки роботи системи кількість дорожньо-транспортних пригод із постраждалими знизилась утричі саме в місцях встановлення камер.

Читати ще: За час роботи камер автофіксації водії сплатили штрафів на 2,1 млрд гривень

«Якщо раніше таких ДТП в середньому було 541, то зараз ― 175. Тобто втричі менше, ніж раніше. І наш підхід до діяльності системи відкритий... ми встановлюємо камери лише у місцях концентрації ДТП», – сказав перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

Він зазначив, що в областях, де тривають бойові дії, екіпажі патрульної поліції працюють у взаємодії з підрозділами військової служби правопорядку, які займаються саме безпекою дорожнього руху серед військовослужбовців та інших осіб. Але систему автоматичної фіксації там недоцільно відновлювати, «не та обстановка».

В Україні на сьогодні працюють 265 приладів контролю у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками, камери функціонують у 25 містах та 15 областях, крім областей, де тривають бойові дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus