USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

Проєкт «Подаруй екскурсію солдату»: у Луцьку провели психологічний тренінг для гідів

21 Лютого 2023 07:17
Від початку війни пройшов вже майже рік. За цей час Луцьк перетворився з приємного відкриття для туристів на надійне укриття для тисяч переселенців, а також на місце лікування та реабілітації для наших воїнів.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Долучилось до процесу реінтеграції поранених солдатів, які вперше опинились у Луцьку, і управління туризму та промоції міста, яке спільно з луцькими гідами започаткувало проєкт «Подаруй екскурсію солдату». В рамках цієї ініціативи гіди проводять екскурсії для військових, які лікуються у медичних закладах на території Луцької МТГ. Часто вони виконують роль психологів, але, зрозуміло, що досвіду спілкування із людьми з травматичним досвідом у них не було. Тому управління спільно з Медичним центром реабілітації учасників бойових дій Луцької МТГ започаткувало серію спеціальних тренінгів для гідів.
18 лютого у Центрі туристичної інформації та послуг відбулась перша така зустріч - «Те, що невидиме. Психологічні наслідки війни. Особливості спілкування. Допомога». Клінічна психологиня Любава Казмірчук розповіла про особливості спілкування з людьми, які пройшли через війну, мають поранення та інший травматичний досвід, про можливі емоційні та поведінкові реакції, надання першої психологічної допомоги тощо.
Подібні тренінги будуть проводити і надалі, адже війна триває і кожен з нас повинен вміти продуктивно працювати в нових реаліях.

Анонси наступних тренінгів будуть публікувати на сторінці управління туризму та промоції міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus