USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

«Противник пішов на тактичний відступ», – Арестович закликав здаватися російських військових

27 Лютого 2022 17:35
Наразі противник пішов на тактичний відступ, бої точаться за Київ та Харків, а військові відбили місто-побратим Луцька Волноваху.

Про це під час брифінгу 27 лютого близько 16:45 повідомив радник голови Офісу Президента Олексій Арестович.

З його слів, зараз в Україні відносна тиша, окрім Волновахи, яку взяли наші війська потужною контратакою і північно-західних околиць Києва, де противник спробував просунутися вперед. «Частина групи розгромлена, а частина просувається на північ на 15-20 кілометрів від Києва, щоб наша артилерія не дістала туди. Це означає, що вони перейшли в тактичний відступ на окремих ділянках. На мою думку, противник видихся і останні боєздатні частини кинув на Київ, щоб його частково взяти і заявити про якусь там перемогу», – зазначив він.
У Харкові противника наразі розгромили і добивають оточення, додав Арестович. Також він повідомив, що до України іде військова допомога з інших країн та вже сформований іноземний легіон з добровольців, яких дуже багато.

Він нагадав, що заступник Головнокомандувача Збройних сил України генерал-лейтенант Євген Мойсюк звернувся до російських військовослужбовців і наголосив, що українська армія поки дає можливість російським окупантам повернутись додому живими. Арестович вважає, що скоро таке звернення пролунає і на адресу білоруських солдатів.

Що ж до білоруського війська, то, запевнив, він, ця підмога окупантові буде несуттєвою.

«Тактичний розклад такий: всі білоруські збройні сили – це 45 тисяч осіб, лише 17 з них здатні більш-менш виконувати якісь завдання. Це крапля в морі, якщо вони сюди перейдуть. Я думаю, вони не будуть виконувати злочинні накази свого командування, тим більше російського командування», – переконаний він.

Також радник голови ОП звернувся до російських і білоруських солдатів й офіцерів, щоб ті зробили мужній вчинок і якщо не здалися, то принаймні блокували виконання злочинних наказів.

«З ходу кампанії прекрасно видно, що ще доба-дві і ви захлинетесь своїм наступом. Ваше командування використовує вас як м’ясо. Інакше як пояснити рух легкоброньованої техніки у великі містах, які добре укріплені і де їх розколошмачують за годину? Я думаю, що навіть якщо кожен з вас уціліє, що малоймовірно, і цей останній бій в районах Харкова і Києва ні до чого не призведе. Багато з вас хочуть домовлятися, багато хто здається в полон. Але ми не вважаємо це полоном, не вважаємо це якимось соромом, ми вважаємо, що ви зберігаєте таким чином вашу військову честь. Більше того, це серйозний вибір в житті – відмовитися від ведення агресивної війни, яка не личить ні Російській Федерації, ні Білорусії. Тому прохання: складайте зброю, чи відмовляйтеся від виконання злочинних наказів. Тим, хто перейде на наш бік, нададуть гарантії від наших партнерів. Це буде мужнім вчинком людини, яка у вирішальний історичний момент для всього світу знайшла в собі сили зробити особистий вибір, а не бути порожньою маріонеткою на службі напівбожевільного диктатора. Ви можете не переходити на наш бік, не здаватись в полон, але блокуйте виконання злочинних наказів, адже є мільйон способів: «заблудились», «поламались», «не працює радіостанція». Ми віримо у вашу мужність», – резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus