USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Проти людей, які перебувають на «Азовсталі», окупанти таки можуть застосувати хімічну зброю, – ГУР

25 Квітня 2022 14:41
Росія не відмовилася від планів застосування хімічної зброї проти українських захисників та мирного населення на «Азовсталі», вважають у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Згідно з останніми даними розвідки, для того, щоб уникнути втрат серед військовослужбовців зс рф, може бути здійснено так зване викурювання українських захисників та мирного населення з приміщень підприємства.

Для цього російське керівництво планує здійснити бомбово-ракетні удари артилерійськими та авіаційними боєприпасами – носіями бойових отруйних речовин. Паралельно російські підрозділи «військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту» застосовуватимуть аерозолі з хімічною зброєю.

Відомо, що слова президента рф в оприлюдненому ЗМІ відеофрагменті розмови з міністром оборони було вирвано з контексту. Фразу про «заняття облоги підступів до підприємства так, щоб і муха не пролетіла» слід сприймати саме в контексті – не дати можливості нікому живим вийти з катакомб. Зокрема після застосування хімічної зброї.

«Додатковими підтвердженнями планів кремля щодо застосування хімічної зброї є «робота на випередження» – поширення брехливої інформації щодо наявності в Україні хімічної та біологічної зброї, підбір та інспекція можливих місць для зберігання боєприпасів (балонів) з бойовими отруйними речовинами», – наголошують у ГУР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus