USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Протягом року на Волині відкрилось 89 класів безпеки

28 Грудня 2023 06:44
У межах реалізації спільного всеукраїнського проєкту Міносвіти і ДСНС на Волині відкрились 89 класів безпеки. До їхнього створення долучились рятувальники, освітяни, співробітники поліції, органи місцевої влади, інші структури.

Про це інформує пресслужба ДСНС Волині.

Створення та функціонування класів безпеки сприяє систематичній підготовці учнів з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

Класи розділені на кілька навчальних зон та обладнані інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки. Тут діти різних вікових груп зможуть в теорії і на практиці в ігровій формі навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги із залученням працівників різних екстрених служб.

Читати ще: «Класи безпеки» у навчальних закладах Волині: скільки вже функціонують

Зараз такі класи мають вкрай важливе значення, адже знання з безпеки – запорука успішного та безпечного майбутнього країни. Наочне знайомство дітей з небезпечними ситуаціями допоможе їм краще осягнути рівень загрози та добре запам’ятати, як слід діяти в екстремальних умовах.

Проєкт «Клас безпеки» спрямовано на посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, формування в учнів здоров’язбережувальних компетентностей, отримання знань щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги.

Читати ще: Школярі й студенти Волині матимуть обов’язкові уроки безпеки
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus