USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

«Прострелю тобі ногу!» – луцького волонтера побили копи, яких він викликав через дії охоронців гіпермаркету

27 Березня 2022 16:33
У Луцьку правоохоронці з відділу протидії наркозлочинності, які підпорядковуються Києву, замість того щоб покарати порушників, «пресували» заявника.

Ним виявився відомий волонтер Сергій Рижков, який ще з 2014 року займається активною волонтерською діяльністю та допомагає армії, а нині керує Єдиним комунікаційним центром міської ради, який прийняв сотні тонн гуманітарної допомоги як для наших захисників, так і для міст, які в гуманітарній катастрофі. Як вдячність за роботу – удари і погрози прострелити ногу.

Інцидент трапився 13 березня. Того дня близько 19.00 він з кількома знайомими перебував біля гіпермаркету Там-Там. На момент оголошення повітряної тривоги вони мусили бути біля магазину, оскільки приміщення зачинили.

Згодом після відбою тривоги вони зайшли в гіпермаркет і вже коли перебували на касі повторно спрацював сигнал тривоги.

«Охоронці супермаркету почали виштовхувати людей на вулицю, нецензурно лаятися. Я ж своєю чергою зробив їм зауваження, але вони не відреагували. Тож вирішив подзвонити на «102», - повідомив він.

За 3-5 хвилин на місце події прибули правоохоронці. Інші відвідувачі гіпермаркету також почали скаржитися на дії охоронців і обурюватися їхньою поведінкою. І тут почалося найцікавіше.

«Поліцейські побачивши, що назріває конфлікт, запропонували проїхати мені до міськвідділу. Я погодився, але попри те що йшов сам і добровільно, бо ж хотів повідомити про дії охоронців гіпермаркету, мені намагалися заламати руки. Всього в автомобілі було четверо працівників поліції, вони мені представилися. Пам’ятаю, що один з них – Зубко Олег. В автомобілі вони мені почали погрожувати, залякувати, мовляв «завеземо в ліс», «прострелимо ногу» намагалися мене спровокувати на конфлікт. Забрали телефон, яким я переслав дані цих поліцейських знайомим, щоб з’ясувати хто вони такі. Ці повідомлення вони стерли і ще більше розізлилися», - провадить Сергій Рижков.

Згодом автівка під’їхала до Луцького міськвідділу поліції. Олег Зубко пішов всередину.

«Інший правоохоронець вийшов з авто і вимагав щоб я вийшов теж аби він міг мене побити, почав викручувати мені руки. Біля входу були працівники, але на цю ситуацію не реагували. Згодом згаданий Олег Зубко вийшов з приміщення, почав запихати мені в рот папір, витягнув з машини. Мене кинули на асфальт, а поруч викинули мій мобільний. Потім – поїхали. В міськвідділі заяву в мене не прийняли, бо сказали, що вони не працюють», - додав Рижков.

Сергій Рижков каже, що поліцейські впізнали його і знають як активіста. І така агресія, ймовірно, могла бути пов'язана з його минулою діяльністю. Адже свого часу він був членом кадрової поліцейської комісії при Департаменті Національної поліції у Волинській області

Як з’ясувалося згодом, згадані працівники поліції – представники управління боротьби з наркозлочинністю у Волинській області і підпорядковуються Києву, а не Головному управлінню Нацполіції у Волинській області. На дії поліцейських, які, замість реакції на заяву громадянина щодо неправомірної поведінки охоронців гіпермаркету, скрутили самого заявника, Сергій Рижков написав заяву в обласну прокуратуру. У заяві він повідомив про злочин, вчинений працівниками Нацполіції відповідно до ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень).

Інформаційне агентство Волинські Новини звернулось з офіційним запитом в Державне бюро розслідувань з вимогою прокоментувати інцидент і очікує відповідь у встановлений законом термін. Редакція слідкувати за перебігом справи, аби винні в інциденті понесли справедливе покарання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus