USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.58 41.80
  • PLN 10.40 10.70

Просто сіла в авто та завела його: у Луцьку жінку судили за п’яне водіння

24 Червня 2024 22:08
Судили водійку, яку в Луцьку застали п’яною за кермом. Їй призначили 17 тисяч штрафу та на рік позбавили прав.

Про це йдеться в постанові Луцького міськрайонного суду.

Інцидент трапився 20 квітня на вулиці Кравчука. Після опівночі Яна З. керувала автомобілем Citroen C1 в стані алкогольного сп’яніння. Прилад Drager показав, що в жінки було 1,67 проміле алкоголю в крові.

Читати ще: У Луцьку водія «ВАЗа», який п’яним в’їхав в інше авто, на три роки позбавили прав

Обвинувачена свою вину не визнала. Вона пояснила, що вживала пиво і вино, але не керувала транспортним засобом – просто сіла в автомобіль та завела його. Поліцейським пояснювала, що хотіла перепаркувати машину.

Вину водійки підтверджують протокол, акт огляду на стан алкогольного сп'яніння, відеозаписи з бодікамер, де чітко видно, що особа керувала в нетверезому стані. Підстав сумніватися в правдивості цих доказів у суду не було.

Читати ще: На BMW X5 збив жінку з дитиною: покарали раніше судимого волинянина

Натомість захисник просив закрити провадження у справі через відсутність складу адмінправопорушення. Як доводив, протокол складено з грубим порушенням вимог, а відеозапис не був безперервним. Його аргументи суд до уваги не взяв.

У підсумку Яну З. визнали винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 ч.1 КУпАП. Її оштрафували на 17 тисяч гривень з позбавленням водійських прав на один рік.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus