USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.58

Проспав відправлення в армію, бо випивав напередодні: у Луцьку чоловіка звільнили від криміналу

4 Червня 2024 23:41
У Волинському апеляційному суді розглядалася справа щодо обвинувачення в ухиленні від військової служби. Перша судова інстанція вже винесла свій вирок, однак підсудний із ним не погодився і попрямував шукати правди в апеляції.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Як відомо з матеріалів справи, обвинувачений своєї вини зовсім не заперечував і не був проти виконання свого обов’язку перед державою. Він лише вказав на суттєві, з його погляду, обставини справи, які не дозволили йому вчасно з’явитися на пункт збору.

Зі слів пана Олександра Османова, отримавши повістку, він не мав наміру ухилятися від служби в Збройних силах України. Але напередодні відправлення на збори піддався спокусі і тривалий час вживав алкогольні напої. Відтак проспав час прибуття до пункту збору.

Читати ще: Спочатку запанікував, а тепер воює: волинянина засудили на три роки, бо не прийшов до пункту збору

У суді першої інстанції чоловік каявся в скоєному і просив суворо не карати. Однак, суд призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі. Саме цей вирок Олександр Османов зі своїм захисником і відправився оскаржувати в апеляцію.

На засіданні апеляційного суду адвокат пана Османова зачитав клопотання, у якому просив звільнити свого підзахисного від кримінального переслідування. Начебто той після інциденту добровільно зʼявився в ТЦК і вже поповнив лави Збройних сил.

Читати ще: На Волині судили сержанта, який на кілька місяців втік з військової частини

З позицією адвоката не погодилася прокурор, вказуючи, що немає ніяких даних, що пан Османов дійсно проходить службу. Натомість відомо, що він перебуває в СІЗО, звідки і вийшов у суді по відеозв’язку.

«На цей час жодних відомостей щодо проходження обвинуваченим військової служби немає. Обвинувачений нині в СІЗО. Сторона обвинувачення подала запит у ТЦК та СП, але зараз жодних відповідей щодо перебування чоловіка на військовій службі не надійшло», – зазначила прокурор Оксана Яковлєва.

Заслухавши думки обох сторін, судді звільнили пана Османов від кримінальної відповідальності. Його повинні негайно випустити з-під варти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Читач Показати IP 5 Червня 2024 08:55
Очевидно, що це відвертий п'яниця чи алкоголік. Командиру від нього буде більше шкоди, ніж користі.
Дмитро Показати IP 5 Червня 2024 09:51
Оксані Яковлевій, видніше, вона прокурорка, яка займається такими справами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus