USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Просять поставити паркан: у центрі Луцька дитина впала з другого поверху закинутої будівлі

Сьогодні 12:00
12-річний хлопець впав із другого поверху недобудови в центрі Луцька. Це сталося на вулиці Світла, 1а. Місце недобудованого спортивно-оздоровчого центру стало улюбленим для молоді. Мама потерпілого просить загородити закинуту будівлю, щоб запобігти нещасним випадкам серед дітей.

Про це йдеться в сюжеті «12 Каналу».

У центрі Луцька на вулиці Світла стоїть закинута будівля. У 2010-му році там будували спортивно-оздоровчий центр, але будівництво так і не завершили. Нещодавно тут стався нещасний випадок, про що нагадують сліди крові на бетоні.

Усе почалося, коли 12-річні хлопці вирішили навідатися до приміщення. Біда сталася на металевих рейках, де мали б бути сходи. З них дитина полетіла вниз.

«Хлопці сиділи на третьому поверсі. Але син зірвався з рейок другого поверху, коли вже спускався, і вдарився головою об бетон. Спочатку злазив однокласник, а після нього він, адже був тут вперше», – розповіла мама потерпілого Віолетта Фадєєва.

Читати ще: У Нововолинську на будівництві хлопець впав з триметрової висоти

Жінка каже: якби впав із третього поверху, то не вижив би. Сина Романа знайшли медики.

«Хлопчик, який із ним був, на щастя, викликав швидку допомогу, а вже потім втік. Якби та дитина злякалася, то тут навряд би хтось шукав мого сина», – зазначила Віолетта Фадєєва.

«20 серпня о 18:51 надійшло звернення щодо падіння з висоти. Викликав бригаду свідок. Медики по приїзду знайшли дитину 12-ти років. З діагнозом кататравма її доставили в обласну дитячу лікарню», – поінформував представник Волинського центру екстреної меддопомоги Станіслав Лінік.

Уже в лікарні мама хлопчика дізналася, як він побився, коли впав. У дитини – відкрита черепно-мозкова травма, перелом лобової кістки до орбіти ока, забій головного мозку, інші численні забої. Хлопця чекає лікування та довготривала реабілітація.

Читати ще: У Луцьку на Теремнівському ставку врятували трирічну дівчинку, яка впала у воду

Для жителів сусідніх будинків важливо, аби ця неогороджена будівля знову не стала причиною нещастя. Мешканці будинку навпроти вже стомилися викликати поліцію до місця, де часто збирається молодь.

«Молодь іде наче з цілого міста. Раніше ще там були матраци, а поруч шприци. Це жах», – ділиться жителька Валентина Волох.

«Ми постійно чуємо там крики й регіт. Там і курять, і що тільки не відбувається. Звісно, викликали поліцію, щоб вони розганяли тих підлітків. Але вже нема сил із цим боротися», – додала голова ОСББ Тетяна Павлюк.
Відомо, що будівлю почали зводити у 2010-му, про що свідчать документи. Незавершене будівництво й земля належать громадянці Тетяні Фурман. Земля навколо будови перебуває в оренді в цієї пані.

До 2015 року біля закинутої будівлі ще стояв паркан, який обмежував доступ. Але згодом його зруйнували. Відтоді недобудова стала притоном та смітником. Журналісти звернулися до представників департаменту муніципальної варти Луцькради щодо власників будівлі.

«Нам стала відома інформація про нещасний випадок із хлопчиком. На місце виїздив наш інспектор, побачивши незавершене будівництво спортивного-оздоровчого комплексу», – повідомив заступник директора департаменту мунварти Роман Кулик.

Читати ще: У Луцькому районі 83-річна жінка впала в 10-метрову криницю

За будівельними нормами, власниця мала б подбати про належний стан будівлі та ділянки навколо, яку орендувала до 2028 року. Однак, вона давно мешкає у Швейцарії.

«З’ясували, що особа перебуває за кордоном, ніяких будівництв на вулиці Світлій не ведеться. Видно, що будівля є закинутою. Ми пояснили власниці ситуацію з дитиною, зобов’язали встановити паркан, вислали телефоном два приписи», – додав Роман Кулик.

Приписи зобов’яжуть власницю поставити огорожу та скосити хащі навколо будівлі. Якщо вона цього не зробить у відповідні терміни, то понесе адміністративну відповідальність. Загородити будівлю, щоб зберегти дітей просить і мама потерпілого Романа.

«Вона повинна бути загородженою. Я особисто не маю ні до кого претензій, що так сталося з моїм сином, прекрасно розумію свою відповідальність. Але дитині 12 років і ніхто з батьків не водить її за ручку. Від цього ніхто не застрахований. Моїй дитині пощастило, що вона залишилася живою. А комусь може й не пощастити», – зауважила Віолетта Фадєєва.

Муніципальна варта Луцька пообіцяла тримати цю ситуацію на контролі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Півень клюнув ! Показати IP Сьогодні 12:44
Органи міської влади почали створювати ілюзію роботи вже після події. А контроль за будівництвом, за дотриманням техніки безпеки і охорони праці, за експлуатацією - ніхто і не думає вести !
Анонім Показати IP Сьогодні 13:13
Давайте ліквідуємо Укрзалізницю, бо є недоумки зацепєри, які лізуть на дах і вбиваються струмом. Спробуйте створити цікаве життя для дітей без жаги надмірних пригод

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus