USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.55 41.90
  • PLN 10.45 10.60

«Просять одяг в центрі допомоги для людей, а потім піаряться у Facebook». Мер Луцька – про псевдоволонтерів

10 Березня 2022 11:26
У ранковому зверненні 10 березня Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що ніч у громаді пройшла спокійно, всі комунальні служби, установи, підприємства та організації, які забезпечують поточну життєдіяльність міста, працюють у штатному режимі. Громадський транспорт – у режимі вихідного дня, тролейбуси безкоштовні для всіх категорій громадян.

Вилучення алкоголю

«За останні два дні департамент муніципальної варти вилучив понад 40 літрів сурогату з абсолютно різних точок: і на квартирах, і на ринках. Десятки людей пишуть в особисті повідомлення, пишуть у групу швидкого реагування і «здають» ці точки. Нагадаю, що на час війни продаж алкоголю заборонений. Закликаю вас звертатися до мене, в групу швидкого реагування муніципалів та повідомляти про ці точки. Будемо разом з вами боротися з продажем алкоголю, який абсолютно неприпустимий в час війни. До того ж, цей алкоголь неякісний, люди отруюються та помирають».

Читати ще: У Луцьку за шістьма адресами вилучили понад 40 літрів алкоголю

Псевдоволонтери, які піаряться у Facebook

«До нас в центр допомоги звернулися люди, які попросили речі, а потім передали ці речі іншим людям, сфотографувалися з ними і поставили таргетовану рекламу на Facebook. Таким чином вони пропіарилися. Ці люди знають, що я звертаюся до них. Ми маємо не опускатися до такого рівня, щоб піаритися на чужій допомозі і здобувати якісь політичні чи будь-які інші дивіденди».


Допомога містам, які під обстрілами

«Вчора я спілкувався з багатьма головами міст, які, на превеликий жаль, знаходяться під обстрілами. Сьогодні ми формуємо допомогу з продуктів харчування, медикаментів, засобів гігієни, дитячого харчування та інших речей. Якщо ви бажаєте допомогти, ви можете звернутися у центр допомоги в драмтеатрі або за номером 0660502344. Або ви можете звернутися у єдиний комунікаційний центр, з яким ми співпрацюємо – 0505551006. Таким чином ми допоможемо тим містам, які сьогодні в зоні активних бойових дій та високою ціною стримують наступ окупанта на іншу територію країни.

Наш центр допомоги також продовжує збирати речі, продукти харчування, військову амуніцію для потреб тероборони, ЗСУ, військових частин».

Допомога для біженців

«Нагадую, що в палаці урочистих подій працює центр допомоги для біженців. Сьогодні у місті є чимало біженців, які розселені по різних гуртожитках, також вони винаймають квартири. Хто бажає допомогти людям, може приносити туди дорослий і дитячий одяг, дитяче харчування, памперси, дитячі ліжечка, постіль, засоби гігієни та медикаменти. Потім ці речі розподілятимуться між біженцями, які звертатимуться у цей центр. Номер телефону – 0800400332. Ті люди, які бажають туди звернутися, мають зробити довідку про те, що вони вимушено переселені особи. Довідки швидко видаються департаментом соціальної політики за номерами телефонів – 0332778211 або 0332284164. Ця довідка полегшить отримання різних послуг, які є в нашій громаді».

Плата за в’їзд на автостанцію

«Дуже багато людей звертаються, які заїжджають на автостанцію, щоб передати передачі військовим, підвести до автобуса людей, які відправляються служити, щоб зустріти біженців. Автостанція бере 15 гривень за в’їзд машини. Звертаюся до правління акціонерного товариства, яке володіє комплексом автостанції. Давайте будемо людьми.Не думаю, що 15 – це великі гроші для вас, а люди зможуть спрямувати ці гроші на інші потреби. Не беріть ці кошти з людей».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 10 Березня 2022 12:37
Ще забороніть в аптеках Вігор продавати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus